05 / 05 / 2024

izmir havalimanı yeni iç hatlar terminali

izmir havalimanı yeni iç hatlar terminali

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminali törenle açıldı. TAV’ın 266 milyon euro yatırımla inşa ettiği terminal, 21 ayda tamamlandı. Terminalin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı...

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı!

İnşaat çalışmaları yaklaşık olarak 3 senedir devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı.

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

Malatya Havalimanı'nın yeni termal binasının temeli atıldı!

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın temel atma töreni gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Malatya Havalimanı yeni terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak!

Malatya Havalimanı için inşa edilecek yeni terminal binasını temeli 6 Şubat'ta atılacağı açıklandı. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaatında son durum ne?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının inşaatında inceleme yaptı. 

İzmir'de yeni bir felakete yol açabilir!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depreminin ardından Bayraklı ilçesinde bazı orman alanlarının evlerini kaybedenler için kalıcı konut yapılmak üzere 'orman' dışına çıkarılmasının yeni bir felakete sebep olabileceği belirtildi.

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temeli atıldı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma törenine katıldı. Akar, söz konusu projenin memleketi Kayseri’yi ulaşım alanında bir adım daha ileriye taşıyacağını söyledi.

İşte İzmir'deki yeni konutların detayları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Bayraklı'da yıkılan bölgelerde yapılacak yeni binalara ilişkin bilgi verdi. Kurum, "Bunu da ilk kez paylaşıyorum. Ne yapıyoruz zemin artı beş. Hak sahiplerinin hepsine 2+1 daire veriyoruz" dedi.

İzmir halkı yeni ev arayışında!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depreminde çok sayıda bina yıkıldı, birçok bina da kullanılmaz hale geldi. Bu yapılarda yaşayan vatandaşlar ise evlerini tahliye ederek yeni ev arayışına girdi. 

İzmir'de yeni binalarda da hasar oluştu! İç malzemede ucuza kaçılmış!

İzmir'de yaşanan felaketten sonra sosyal medyada dolaşan yeni bina görüntüleri şaşkınlık yarattı. İnşaat mühendisleri binalarda kolonların sağlam olduğunu belirtse de yeni binalarda iç malzemede ucuza kaçıldığını söylüyorlar. 

Folkart'tan İzmir'e yeni proje!

Folkart, bugüne kadar yüzde 85’i satılan kendisine ait VEGA projesinin yanındaki araziyi de satın aldı, 400 milyon TL'lik yatırım ile yeni projesi için harekete geçti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti yıl sonunda tamamlanacak!

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında havacılık geliyor. Sektörde gerekli tüm tedbirler alındı. Yurtiçi ve dışı uçuşlar aksaksız yapılıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni düzene göre misafirlerini ağırlıyor...

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

izmir havalimanı yeni iç hatlar terminali Haberi

izmir havalimanı yeni iç hatlar terminali


İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminali törenle açıldı. TAV’ın 266 milyon euro yatırımla inşa ettiği terminal, 21 ayda tamamlandı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan iç hatlar terminalinin açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’in yanısıra çok sayıda milletvekili, bürokrat ve siyasetçi katıldı.


Törende konuşan Başbakan Erdoğan, havayolunu halkın yolu yaptıklarını belirterek, iç ve dış engellemelere rağmen İstanbul’a üçüncü havalimanının 2017 yılında bitirileceği söyledi. Türkiye’deki havalimanı sayısını 12 yılda 26’dan 52’ye çıkardıklarını vurgulayarak, “Havayolunu halkın yolu haline getirdik. Uçakla yolculuk edenlerin sayısı 150 milyonu aştı. Bundan 12 yıl önce Şırnak'ta, Iğdır’da, Hakkari’de havalimanı olacak...