17 / 07 / 2024

izmir imar olanı

izmir imar olanı

Kentsel dönüşüm uygulamalarını İzmir geneline yaymayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 1/25.000 ölçekli plan ile kent bütününde 4.700 hektarlık "sağlıklaştırma ve yenileme program alanı" belirledi.

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

İzmir Menderes'te deprem mağdurları için yeni imar planı onaylandı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihde 6,9 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilen bölgelerden biri olan Menderes’te, orta ve ağır hasar alan evler için imar planları onaylandı.

Çeşme'deki kaçak rezidans için yıkım kararı verildi!

Çeşme Belediyesi, CHP’li Meclis üyesi Aybars Yıldırım’ın imar barışından faydalanarak normal şartlarda 2 kat konut imarı olan alana yaptığı 29 ayrı bölümden meydana gelen 6 katlı rezidans için yıkım kararı verdi. 

İzmir Harmanlı bölgesine imar müjdesi!

İzmir'de Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar sorununu yüzde 60 oranında çözecek olan imar planı düzenlemesini Belediye Meclisinde görüştükten sonra onanması için İzmir Büyükşehir Belediyesine iletti. 

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi!

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

Üsküdar Acıbadem Mahallesi nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Acıbadem Mahallesi, 1093 ada, 28 parsel ve doğusundaki tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar olanı tadilatı askıda...

İzmir Foça lisanssız güneş enerji santrali imar planı askıda!

İzmir Foça İlçesi, Kocamehmetler Mahallesinde kurulacak olan lisanssız güneş enerji santrali için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Konak cami projesi imar planı askıda!

İzmir Konak İlçesi, Çınarlı Mahallesi, mülkiyeti hazineye ait Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis işlemleri gerçekleştirilmiş olan arsada yapılacak olan Cami Projesi için imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir'de imar planlarına revizyon önerisi!

Erkut Tamay, İzmir'deki üst seviyede olan nüfus artışından kentin olumsuz etkilenmemesi için kentsel tasarım ve imar planlarının revize edilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Bayraklı'nın 2 mahallesine yeni imar planı!

İzmir Bayraklı'nın Tepekule ve Çay mahalleleri için hazırlanan yeni imar planları Büyükşehir'den onay bekliyor. İmar planları bitişik nizamda 3 ve 4 kat olan yapılaşma hakkını, parsellerin birleştirilmesi şartıyla 7-10 kata çıkarıyor.

izmir imar olanı Haberi

izmir imar olanı

Yapılan araştırmalara göre kaçak yapı oranının yüzde 70 olduğu İzmir, riskli yapı açısından İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alı yor. 2015 yılında yapılan araştırmalara göre 35 bin konut ihtiyacı olan İzmir kentinin, kentsel dönüşüm kaynaklı konut ihtiyacının ise 10 bin olduğu belirtiliyor. İzmir'de özellikle Yeşildere, Uzun dere, Bayraklı, Bornova, Gaziemir, Örnekköy, Buca ve Balçova kentsel dönüşüm projelerinin en fazla uygulanacağı bölgeler olacak. 


ARSA FİYATLARI İKİ KAT ARTTI

Kentsel dönüşümde en büyük ilerlemenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen iki alanda görüldüğünü belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Uzmanı Ecem Baştürk Gür," Arsa fiyatlarının kentsel dönüşüm ilan edilmesi ile birlikte iki kat arttığım ancak bu artışın alım satıma yansımadığını belirten Ecem Baştürk Gür, "Yatırımcıların kentsel dönüşüm alanlarındaki bölgeleri sürecin net olmaması ve bölgelere göre...