22 / 07 / 2024

İzmir İnciraltı süreci

İzmir İnciraltı süreci

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "İnciraltı planlaması" konusunu yeniden masaya yatırmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

TOKİ İzmir Selçuk projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Selçuk projesinin 2. ve 3. etabı için ÇED süreci başladı.

TOKİ İzmir Selçuk projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Selçuk projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ İzmir Kemalpaşa 2. ve 3. Etap için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Kemalpaşa 2. Etap ve 3. Etap projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ İzmir Bergama projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Bergama 2020 projesi için ÇED süreci başladı.

Mahall Bomonti projesi için ÇED süreci başladı!

İzmir Halkapınar'da hayata geçirilen Mahall Bomonti projesi için ÇED süreci başladı.

İzmir Alsancak ve Göztepe statlarının yapım süreci TBMM'de!

İzmir Alsancak ve Göztepe statlarının yapım süreci TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

TOKİ İzmir Ödemiş projesinin ÇED süreci başladı!

TOKİ'nin İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Zeytinlik Mahallesinde planladığı toplu konut projesinde ÇED süreci başladı...

İzmir-Çandarlı Otoyolu için ihale süreci başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun ihale süreci yarın başlıyor. 15 Şubat 2017'de yap-işlet-devret modeli ile yapmak üzere teklifleri almış olacağız." dedi.

Fuar İzmir Monoray Projesi'nde ÇED süreci başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar İzmir'e raylı sistemle ulaşımı sağlayacak monoray projesinin Proje Tanıtım Dosyası İzmir Valiliği tarafından uygun bulunarak Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre değerlendirme yapılacak ÇED süreci başladı.

İzmir Gaziemir’de ÇED süreci başladı!

İzmir Gaziemir’de eski bir akü fabrikasının bahçesinde gömülü olduğu tespit edilen radyoaktif atıkların bertarafı ile ilgili ÇED süreci başladı.

Ali Çalkaya: Planlama süreci tamamlanmazsa İnciraltı'nı kaybedeceğiz!

Geçen yıl mahkeme tarafından iptal edilen toplam 690 hektarlık alanı kapsayan koruma amaçlı nazım imar planlarıyla ilgili çıkmaza dikkat çeken Başkan Çalkaya, "Bu yıl sonuna kadar planlama süreci tamamlanmazsa İnciraltı'nı kaybedeceğiz" dedi

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

İzmir İnciraltı süreci Haberi

İzmir İnciraltı süreci

İnciraltı'nın sağlık turizme kazandırılması konusunu gündemlerine alan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkürlerini sunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2007 yılından bu yana pek çok girişimde bulundukları "İnciraltı planlaması" için ilgili her kesimin bir araya gelerek bu sorunun artık kent gündeminden çıkarılması gerektiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in İZTO Meclis toplantısında yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Aziz Kocaoğlu, "Sayın Bakan'ın İnciraltı için bürokratlarına talimat vermesi, bizleri bir kez daha umutlandırdı. Geçmiş yıllarda plan önerimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na vermiştik. Sonra Bakanlık talebiyle yeni bir çalışma daha hazırlayıp sağlık konseptiyle oluşturduğumuz öneri planını bir kez daha gönderdik. Bu dosyamızın değerlendirilmesi, İnciraltı'ndaki planlama sürecini kısaltacaktır. 10 yılı aşkın bir süredir sağlık konseptiyle planlanması...