29 / 04 / 2024

izmir iş kazası

izmir iş kazası

İzmir depremi sırasında çalıştığı gökdelenin 24. katında panik yaşayan 21 yaşındaki inşaat işçisi Melih Dağbaşı, gökdelenden düşerek hayatını kaybetti.

İzmir Bayraklı'da bina inşaatında kaza: 1 ölü!

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki inşaat halindeki 43 katlı binanın cam montajı sırasında, kopan demir ve cam parçaları işçilerin üzerine düştü. Olayda 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi ise ağır yaralandı.

Gaziemir Yeni Fuar Alanı inşaatında bir işçi hayatını kaybetti!

İzmir' Gaziemir ilçesinde bulunan yeni fuar alanı şantiyesinde, traktörün arkasındaki römorktan düşen işçi Rıza Bozkurt, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay, dün (perşembe) saat 21.00 sıralarında meydana geldi

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası, en fazla merak edilen konulardan biri de, “depremin iş kazası kabul edilip edilmeyeceği. İşte bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak tüm detaylar…

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

Sultanbeyli'de inşaatta yaşanan iş kazası TBMM'de!

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir inşaatta yaşanan iş kazası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de metro inşaatında iş kazası: 1 ölü!

İzmir Narlıdere'de metro inşaatında iş kazası sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Komodor Remzi Bey Yalısı'nın restasyonunda iş kazası!

Beykoz'daki Komodor Remzi Bey Yalısı'nda restorasyon çalışmalarının yapıldığı sırada iş kazası meydana geldi.

Transform Fikirtepe'de iş kazası! 1 ölü!

Haldız İnşaat’ın İstanbul Fikirtepe’deki Transform Fikirtepe projesinin inşaatında iş kazası meydana geldi. Kazada bir işçi hayatını kaybetti.

Kuzey Marmara Otoyolu iş kazasında bilirkişi inceleme yaptı!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesiminde viyadük çalışmaları sırasında düşen beton blokun altında kalan 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasının meydana geldiği alanda, bilirkişi heyeti inceleme yaptı...

CHP, Kuzey Marmara Otoyolu iş kazasıyla ilgili 2 milletvekili görevlendirdi!

CHP, Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki iş kazasıyla ilgili yerinde inceleme yapmak üzere iki milletvekilini görevlendirdi...

Mega projelerde hedef sıfır iş kazası!

Türkiye'de iş güvenliği ve sıfır iş kazası için düğmeye basıldı. İstanbul'da Yeni Havalimanı projesi ile hayata geçirilecek proje için imzalar havalimanı şantiyesinde atıldı.

AŞKALE Çimento iş kazası davasında örnek karar!

AŞKALE Çimento’da, 4 yıl önce iki işçinin ölümü, birinin yaralandığı iş kazasına ilişkin verilen ceza, Yargıtay tarafından bu fabrikada geçmişte de iş kazası yaşandığı gerekçesiyle bozuldu. Ve mahkeme verilen cezayı arttırdı.

En çok iş kazası inşaat sektöründe yaşanıyor!

İş güvenliği konusunda Makedonya’da sayılı kişiler arasında yer alan Cevahir Holding’in “Sky City” Projesi İş Güvenliği Sorumlusu Nevzat Umer, ''En çok kaza inşaat sektöründe yaşanıyor. 2015 yılı içerisinde 24 kişi iş kazası yüzünden ölürken, bunların 11’i inşaat sektöründe meydana geldi.''dedi.

Canpa'da 30 yıldır iş kazası yaşanmıyor!

Yalıtım sektörünün önde gelen firması Canpa, 30 yıldır imza attığı konut, hastane, köprü, baraj, havalimanı, AVM gibi büyük projelerin yalıtım işlerinde bugüne kadar hiç iş kazası yaşanmaması dolayısıyla önemli bir rekoru elinde bulunduruyor.

izmir iş kazası Haberi

izmir iş kazası

İzmir'de cuma günü meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sırasında bir gökdelende çalışan inşaat işçisi paniğe kapıldı ve  gökdelenin 24'üncü katından düştü.

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; inşaat işçileri İsmail Avcı (22) ve Melih Dağbaşı (21) İzmir'deki depreme, 32 katlı ve 151 metre ile Türkiye'nin en yüksek çelik gökdeleni Biva Tower'ın 24'üncü katında çalışırken yakalandı. İskele depremde sallanmaya başlayınca önce İsmail Avcı binaya atladı. Daha sonra Melih Dağbaşı binaya geçmek isterken betona tutunamadı ve 24. kattan düştü.

Olay yerine gelen 112 ekipleri yaptığı kontrolde Dağbaşı'nın yaşamını yitirdiğini belirledi. 

Avcı polise verdiği ifadesinde, "Bir ay önce çalışmak için Balıkesir'den geldik. Deprem sırasında üzerinde bulunduğumuz iskele sallanmaya başlayınca panik yaptık. Önce ben iskeleden binaya atlayarak geçtim. Arkamdan da Melih atladı. Ancak betona tutunamayınca aşağı düştü"...