29 / 04 / 2024

Mega projelerde hedef sıfır iş kazası!

Mega projelerde hedef sıfır iş kazası!

Türkiye'de iş güvenliği ve sıfır iş kazası için düğmeye basıldı. İstanbul'da Yeni Havalimanı projesi ile hayata geçirilecek proje için imzalar havalimanı şantiyesinde atıldı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "Milli İstihdam Seferberliği" projesinin ikinci periyodunu kapsayan "İş Sağlığı ve Güvenliği Deklarasyon Toplantısı: Hedef Sıfır" projesinin startı verildi. 


Yapımı devam eden İstanbul Grand Airport 3'üncü Havalimanı (İGA) ile başlayan projenin imza töreni inşaat sahasında yapıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, işçi - işveren sendikaları temsilcileri katıldı.



DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Türkiye'nin dünya ile yarışan bir ülke olduğunu vurguladı. Müezzinoğlu, "İşin özünde yaptığımız işe ve çalıştığımız insanlara 


saygı gerekiyor" dedi. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü İsmail Gerim de iş sağlığı ve güvenliği için havalimanı projesinin dönüşüm sürecinin başlangıcı olacağını söyledi.



HAVALİMANININ YÜZDE 52'Sİ TAMAMLANDI

İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu projenin yüzde 52'sinin tamamlandığı bilgisini verirken projede 96 iş güvenlik istihdamı şartına karşılık 450 kişinin istihdam edildiğini bildirdi. Akçayoğlu, 85 bin çalışanına 19 farklı alanda iş güvenlik eğitimi verdiklerini ifade etti. 


228 çalışanı iş güvenliği çalışmasına iyi uyum gösterdikleri için ödüllendirildiğini ifade eden Akçayoğlu, "3 bin iş makinesi, 2 bini kamyon olmak üzere, günlük 4 bin 500 araç inşaat sahasına giriyor. İGA ehliyeti ve trafik eğitimi verdik. Havalimanı tamamlandığında 225 bin kişilik bir istihdama sahip olunacak. Bu kapsamda İGA projemiz istihdamın lokomotifi olacak" dedi.




Sabah/HAZAL ATEŞ 



Geri Dön