27 / 04 / 2024

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?



Büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’un en riskli ilçelerinden olan Avcılar’da depreme hazırlık için hummalı çalışmalar devam ediyor.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Avcılar Belediyesi bu zamana dek 823 binayı yıkıp, yerine yeni binalar yaptı ve 82 binden fazla vatandaş yapılan yeni binalara taşındı.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

'Avcılar Modeli' olarak tanıtılan projede Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nü kuran Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, hedefin 2029 yılına dek ilçede riskli bina bırakmamak olduğunu söyledi.

Karar’da yer alan habere göre, Avcılar Modeli'nin uygulandığı Avcılar ilçesinde bin 823 bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı ve yeni binalar yapıldı. Avcılar’da 82 bin’den fazla vatandaş yeni konutlarına yerleştirildi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin göreve gelmesinin ardından kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından ilçedeki riskli yapılar belirlendi ve iki ayrı İmar Plan Notu Değişikliği hazırlanarak, yıkım kararı verilen binaların sahiplerinin hak kaybına uğramadan binalarının yenilenmesinin önü açıldı.


Geri Dön