09 / 05 / 2024

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?



Bunun ardından vatandaşların evlerinin yenilenmesi için uygun krediler ile bankalarla sözleşme imzalanarak, atandaşlara belediye tarafından her türlü kolaylık sağlandı. Böylece kentsel dönüşüme giren binaların yıkımları başlamış oldu.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Model kapsamında ayrıca, yüzde yüz belediye iştiraki olan AVBEL isminde kentsel yenilenme projelerinde ilgili süreçleri ve sahadaki uygulamaları denetleyen bir Proje Yönetim ve Danışmanlık şirketi kuruldu.

Bunun dışında, kentsel dönüşümde KDV oranını düşürmek için çalışmalar yürüten Hançerli, TBMM’de milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığı ile de görüşmeler yaptı ve yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 1’e düşürülürken böylece maliyeti 400 bin liralık bir dairenin KDV maliyeti 72 bin liradan 4 bin liraya indirildi.

Ayrıca, kentsel dönüşüm faiz destekli kredi 125 bin TL’den 400 bin TL’ye çıkarıldı. Böylece binasını yenilemek isteyen vatandaşların ekonomik olmak üzere tüm engelleri ortadan kaldırmak için alanında uzman akademisyenlerle toplantılar yaparak
bürokratlarla temaslarda bulundu.

'3 YILDA 1 MİLYON RİSKLİ KONUT YENİLENEBİLİR'

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve ekibi tarafından hazırlanan “Sıfır Faizli Finansmana Dayalı Kentsel Dönüşüm Projesi” sayesinde ülkede 1 milyon riskli konut 3 yıl içerisinde yenilenebilecek.

Deprem sonrası süreç hızlandı! Kentsel dönüşüm için başvurular fırladı

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüme teşvik açıklaması! Kentsel dönüşüm için krediler uygun verilecek!

Kentsel dönüşüme yeni teşvik müjdesi! Kiralar arttı, şimdi sıra kredide!


Geri Dön