02 / 05 / 2024

izmir kaçak hafriyat uyarısı

izmir kaçak hafriyat uyarısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısını tamamladığı GPS’li takip sistemine kayıt olmayan hafriyat kamyonlarının, 1 Ağustos Pazartesi tarihi itibariyle moloz taşımasına izin vermeyecek

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

İzmir'de kaçak yapı oranı yüzde 65!

İzmir için dönüşüm çağrısı yapan Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60-65 olduğunu söyledi.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Kağıthane'deki kaçak site yıkılıyor!

İstanbul Kağıthane'de 1990'da hafriyat dolgu alanına kaçak bir şekilde yapılan 6 blok ve 288 daireden oluşan sitenin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımına başlandı.

Kekova Koyu'nda yapılan kaçak villa 12 gündür yıkılamadı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa 12 gün boyunca devam eden söküm işleminden sonra hafriyat alandan kaldırılacak.

İzmir'de ormanlık alandaki kaçak evler yıkıldı! 

İzmir'in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi Köstemkoy'deki ormanlık alana yapılan kaçak evler kesinleşen mahkeme kararı ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

Manisa Büyükşehir kaçak hafriyat dökümüne savaş açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı. 

Tuzla'da kaçak döküm dehşeti!

Tuzla'da kaçak döküm yapan hafriyat kamyonları yine görüntülendi. Zabıtanın takip ettiği bir hafriyat kamyonu yolun ortasına molozları döküp kaçtı.

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi Kırıklar bölgesinde tespit edilen 13 kaçak yapının yıkımını tamamladı. Bir fırsatçının da hazine arazisine ‘satılık’ ilanı koyduğu görüldü.

Belediyelerin kaçak hafriyat dökümünü engellediği vakalar TBMM'de!

2015-2018 yıllarında belediyelerin kaçak hafriyat dökümünü engellediği vakalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir’de yaklaşık 170 dönümlük alanda parselasyon planının iptal olmasından dolayı oturma ruhsatı alınan binalar kaçak duruma düştü. İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düşmüş oldu. 

Manisa Büyükşehir'den kaçak hafriyat uyarısı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Turgutlu ilçesinde boş alanlara kaçak olarak dökülen hafriyat atıklarının temizlik çalışmalarını tamamlanırken, vatandaşları da kaçak hafriyat dökümüyle ilgili olarak uyardı.

izmir kaçak hafriyat uyarısı Haberi

izmir kaçak hafriyat uyarısı


Bir yandan kente yeni hafriyat döküm sahaları kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da kaçak moloz dökümün önüne geçebilmek için web tabanlı Hafriyat Yazılım Otomasyon Sistemi’ni uygulamaya aldı. Sistem ile birlikte kentteki tüm hafriyat firmalarına ait kamyonlara, “Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak GPS cihazları takıldı.

Kentin gelişigüzel moloz dökümleriyle kirletilmesini önleyecek yeni hafriyatsistem için aylar öncesinden duyuruya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının üretildiği noktadan araçlarla bertaraf edileceği tesise ulaştırılıncaya kadar uydudan takip edilmesine yarayan sisteme kayıt olmayan kamyonların, 1 Ağustos 2016 tarihinden itibaren İzmir sınırları içerisinde çalışamayacağını açıkladı. 

Yetkililer, 1 Ağustos tarihinden sonra sisteme dahil olmayan kamyonlara Büyükşehir Belediyesi’nden Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi ile ilçe belediyelerinden Atık...