21 / 05 / 2024

izmir kadifekale antik tiyatro kazı çalışması

izmir kadifekale antik tiyatro kazı çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kadifekale ' de sürdürdüğü “ Antik Roma Tiyatrosu ’ nun kente kazandırılması ” çalışmalarında antik tiyatronun sahne duvarları ile girişinin ortaya çıktığı bildirildi...

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Antik Grup'tan İzmir'e 4 yeni proje!

İnşaat yatırımlarına devam eden Antik Grup, İzmir'de yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Antik Grup İnşaat İzmir yeni kent merkezinde 2 gökdelen projesi,  Yeşilyurt’ta konut projesi, Urla’da villa projesi hayata geçirecek.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

İzmir Antik Smyrna Agorası'na giriş binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antik Smyrna Agorası'nın bilinirliğini ve turistik değerini artırmak üzere içinde emanet holü, mağaza ve bilet gişesi de bulunan ana giriş binasını inşa ediyor.

İzmir Kadifekale'de parsel sorunu evsiz bıraktı!

İzmir Kadifekale'de yapılan yıkımlarda yaşanan sorunlar bitmiyor. Kadifekale halkı parsellerde yaşanan belirsizlikler nedeniyle evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

İzmir Kadifekale çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin - simgelerinden olan Kadifekale’yi adım adım çarpık yapılaşmadan kurtarmaya çalışıyor.  Belediye, bölgede yaklaşık 30 bin ağaç ve 70 bin çalı dikimi yaparak yeşil dokuyu güçlendirdi. 

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

İzmir Kadifekale'deki kamulaştırmalar tamamlanıyor!

Kadifekale'ye yeni bir kent ormanı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez bölgedeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması için örnek bir çalışmaya daha imza atıyor.

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'ne ilişkin 3 sorun mecliste!

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'nde kazı yapılmasına ve antik kentin definecilerden korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması talep edildi..

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

İzmir Smyrna Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor!

Total Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda, Türkiye’nin kültürel miraslarına sahip çıkması yönünde projelerine devam ediyor. İzmir’deki Smyrna Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılmasına destek veriyor.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

izmir kadifekale antik tiyatro kazı çalışması Haberi

izmir kadifekale antik tiyatro kazı çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kadifekale'de sürdürdüğü “Antik Roma Tiyatrosu’nun kente kazandırılması” çalışmalarında antik tiyatronun sahne duvarları ile girişinin ortaya çıktığı bildirildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Kadifekale'de kamulaştırma kararının ardından yapılan yıkım çalışmalarıyla antik tiyatronun sahne duvarları ile girişinin ortaya çıkartıldığı belirtildi. Yıkım çalışmalarının halen devam ettiği bölgenin çevresi tel örgülerle çevrilirken, yıkımların tamamlanmasının ardından bölgede arkeologların çalışmaya başlayacağı kaydedildi. 


Arkeoloji kazıların tamamlanmasıyla ortaya çıkacak Antik Roma Tiyatrosu’nun, kent içindeki turizm hareketliliğine önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.


Bölgede 12 bin 974 metrekarelik alan üzerinde kamulaştırma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 11 bin 115 metrekarelik alanda 11 milyon 364 bin lira bedelle, 137 yapının tapusunu alırken, 175 binanın yıkımını gerçekleştirdi. 


- Tiyatro


Kadifekale’deki antik tiyatro ile ilgili en ayrıntılı bilgi, 1917-1918 yıllarında Otto Berg...