07 / 05 / 2024

izmir kamu hizmetleri

izmir kamu hizmetleri

Tüm büyük kentlerde olduğu gibi İzmir'de de en büyük sorun, kamu hizmetleri için gerekli projelerin yapılacağı arazi bulmak. Çöp bertaraf tesisi, stadyum, park, hastane ve hatta mezarlık yeri için arazi bulma konusunda büyük sıkıntılar var.

E-Bordro Ocak 2023 sorgulama ekranı açıldı Zamlı maaşlar e-Devletten görülebilecek!

Milyonlarca memurun merak ettiği Ocak 2023 maaş bordrosuna e devletten ulaşılabilecek. Bir çok kamu hizmetleri için tek bir  erişim imkanı sağlayan e-Devlet kapısı üzerinden memur maaşları e-Bordro ile görülebilecek.

İzmir'deki 82 kamu konutu satışa çıktı!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İzmir'de yer alan 82 adet kamu konutunu satıyor.

Azerbaycan inşaat ihalelerine Türkiye modeli!

Azerbaycan Bakanlar Kurulu İnşaat, Şehircilik ve Kamu Hizmetleri Daire Başkanı Feyruz Mustafayev, ülkede yapılacak olan inşaat ihalelerinde Türkiye'ye öncelik tanınacağını söyledi. 

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

İzmir'e bağlı İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı çıktı. Kararı İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut açıkladı.

İzmir'de 111 kamu konutu satışa çıkarıldı!

İzmir Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce Konak, Karşıyaka, Selçuk ve Karabağlar ilçelerinde bulunan 111 kamu konutu satışa çıkarılıyor. Lojmanların satışı 17 Kasım 2020 günü gerçekleşecek. 

Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'ne ayrılacak finansman ile yapılabilecek kamu hizmetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri TBMM'de!

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir’de 2017'de 2.3 milyar liralık kamu arazisi satıldı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, İzmir’de 2017'de 2 milyar 349 milyon lira değerinde kamu arazisi satıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kamu Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu yapılarına ilişkin her türlü yapım işlerine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

İzmir'e son 10 yılda yapılan kamu yatırımları mecliste!

Son on yıl içinde İzmir'e yapılan kamu yatırımların TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Türkiye'ye 2030'a kadar yılda 70 milyar dolar yatırım yapılacak!

Türkiye'de 2030 yılına kadar gayrimenkul sektörüne yüzde 40 oranında yatırım yapılması planlanıyor. Gayrimenkul sektörünün dışında en büyük desteği ise kamu hizmetleri görecek. İşte detaylar...

İzmir'e yapılan kamu yatırımları mecliste konu oldu!

İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir'e yapılan kamu yatırımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İzmir Kamu Yönetimi Sempozyumu'nda dönüşüm konuşuldu!

İzmir'de, düzenlenen Kamu Yönetimi Sempozyumunda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşüm hakkında yapılan çalışmalardan ve yönetimdeki 'ortak akıl' görüşünden bahsetti.

izmir kamu hizmetleri Haberi

izmir kamu hizmetleri

Tüm büyük kentlerde olduğu gibi İzmir'de de en büyük sorun, kamu hizmetleri için gerekli projelerin yapılacağı arazi bulmak. 

Çöp bertaraf tesisi, stadyum, park, hastane ve hatta mezarlık yeri için arazi bulma konusunda büyük sıkıntılar var. 

Hal böyleyken, altın değerinde olan kamu arazileri kamu hizmetleri için ayrılması gerekirken, büyük bir hızla satılıyor. 

İzmir'de Özelleştirme İdaresi'nin son 10 yıldır devam ettiği kamu arazileri satışları bu yıl da hız kesmeden devam etti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı verilerine göre 2015 yılı içinde İzmir'de Çeşme'den Bornova'ya, Urla'dan Torbalı'ya kadar hemen her ilçede satışlar gerçekleşti. 

İzmir'de ihale süreci tamamlanan kamu arazilerinin satışlarından 10 ayda 25 milyon liranın üzerinde gelir elde edildi. İhale süreci devam edenlerle birlikte bu rakam 100 milyon lirayı aşıyor. 


Bu yıl içinde satılanlar arasında çok kıymetli araziler var....