16 / 05 / 2024

İzmir karantina adası restorasyon 

İzmir karantina adası restorasyon 

İzmir'in Urla ilçesinde; Osmanlı İmparatorluğu döneminde,  Fransızlar tarafından inşa edilen ‘Karantina Adası’ onarım çalışmalarıyla müze haline getiriliyor

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Kuşadası imar planlarına mimarlardan itiraz!

Mimarlar Odası’nın İzmir, Aydın ve Kuşadası temsilcilikleri, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla askıya çıkarılan imar değişikliklerine tepki gösterdi. 

İzmir'de Kalem Adası'nın 258 dönümü 400 milyon TL'ye satılıyor!

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Kalem Adası'nın 258 dönümü 400 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!

Sisam’ açıklarında yaşanan, İzmir’de yıkımlara sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin etkilediği Aydın Kuşadası’nda 2 bin 738 bina için hasar başvurusunda bulunuldu. Depremde ağır hasar gören 17 bina tahliye edildi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi uyarısı: Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir!

Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğüyle ilgili istasyonlar 7'yi belirtiyor. Bu depremin şiddeti ise 8'dir. İzmir ölçeğinde kırılmasını beklediğimiz 13 fay hattı vardı; Sisam Adası açıklarında, denizdeki fay kırıldı. Bu Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir" diye konuştu. 

Urla Karantina Adası'nın hizmet verip vermediği mecliste!

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü bünyesindeki Urla Karantina Adası'nın hizmet verip vermediği meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Urla’daki ‘Karantina Adası’ restore ediliyor!

İzmir'in Urla ilçesinde; Osmanlı İmparatorluğu döneminde,  Fransızlar tarafından inşa edilen ‘Karantina Adası’ onarım çalışmalarıyla müze haline getiriliyor

Viven İnşaat'tan Kuşadası ve Çeşme'ye yeni proje!

Viven İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yolçi, yıl sonuna kadar İzmir, Kuşadası ve Çeşme'de yeni konut projelerine başlayacaklarını açıkladı. 

Karantina Adası'nda restorasyon başlıyor!

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, 155 sene önce salgın hastalıklarla mücadele merkezine dönüştürülen, Urla'ya bağlı Karantina Adası'ndaki 16 yapının restorasyonu için ihale düzenliyor.

İzmir Rüya Adası ne zaman açılacak?

İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen Rüya Adası'nda kira garantili dükkan satışları başladı. Peki Ege Bölgesi'nin en büyük çocuk alışveriş merkezi olan İzmir Rüya Adası ne zaman açılacak?

Nesa Palas Kuşadası ne zaman teslim?

İzmir'in Kuşadası ilçesinde inşa edilen Nesa Palas 72 daireden meydana geliyor. Devreler halinde hisse tapulu dairelerin satışa sunulduğu Nesa Palas Kuşadası ne zaman teslim?

Kuşadası Nesa Palas devremülkleri Haziran 2016'da teslim!

İzmir Kuşadası'nda inşa edilen Nesa Palas'ta teslimler Haziran 2016 tarihinde başlıyor. Nesa Palas'ta toplamda 72 daire bulunuyor.

İzmir karantina adası restorasyon  Haberi

İzmir karantina adası restorasyon 

İzmir'in Urla ilçesinde; Osmanlı İmparatorluğu döneminde bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek için, Fransızlar tarafından inşa edilen Karantina Adası, müze olacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; 1 Eylül'de resmi olarak başlayan onarım çalışmalarıyla adanın tarihi dokusu korunarak dezenfeksiyon makinelerinin bakımları yapılıyor ve orijinallikleri gün yüzüne çıkarılıyor.


Osman İmparatorluğu döneminde Fransızlar tarafından inşa edilen Urla Karantina Adası o dönemde bulaşıcı hastalıklarla mücadelede kullanılmıştı.  Ada yaklaşık 100 yıl sonra da pandemi süresi dahilinde karantina için kullanıldı. Şimdilerde ise ileri düzey sistemlerinin bulunduğu ada, bilimsel karantina sistemlerine örnek oluyor. 

Türkiye Hudut ve Sahilleri Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarıyla müze haline getirilecek adanın 16 tarihi yapısı yenilecek.

Urla Karantina Adası’nın 1865-1869 yılları arasında faaliyete geçirildiğini söyleyen Karantina Adası Müdürü Turgut Yılmaz, "Karantina Adası, Osmanlı döneminde bilimsel karantinaya...