03 / 05 / 2024

İzmir Kemeraltı Çarşısındaki işyerleri kapanıyor mu

İzmir Kemeraltı Çarşısındaki işyerleri kapanıyor mu

İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği verilerine göre son 6 yıl içinde ruhsatlı iş yeri sayısı 16 bin 700'den 8 bin 500'e düştü.

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Kasaplar Çarşısı esnafına kira ve taşınma yardımı müjdesi!

Ankara Kızılcahamam'da yangında zarar gören Kasaplar Çarşısı'ndaki esnaflara kira ve taşınma yardımı verilecek.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Mısır Çarşısı’ndaki dükkanların yarısı kepenklerini açmadı!

Mısır Çarşısı’nda dükkanların yarısının açılmadığını söyleyen esnaf, "3 ay kira ödemedik. Geriye dönük kiraların alınmamasını ya da işler açılınca alınmasını talep ediyoruz." diyor

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

İzmir Kemeraltı Çarşısı için özel lojistik planı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’ndaki yoğun trafiği daha düzenli bir hale getirmek için bir Lojistik Planı hazırladı. Alanın geneli için yapılan trafik dolaşım düzenlemesi kapsamında; yük taşıma güzergâhları, yük depolama ve dağıtım merkezleri, indirme bindirme alanları belirlendi...

Ankara Anafartalar Çarşısı'ndaki iş yerleri kiraya verilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Anafartalar Çarşısı'nda yer alan iş yerlerini kiraya verecek. İhale 9 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile dönüşecek!

İzmirli 116 iş insanı tarafından hayata geçirilen TARKEM, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski günlerine dönüştürecek. Projenin fikir babası Uğur Yüce, şehrin kaderini değiştirecek TARKEM projesinin detaylarını paylaştı.

Gölcük Sanayi Çarşısı'ndaki yıkımlar tamamlandı!

Gölcük Eski Sanayi Çarşısı'nda yıkımlar tamamlandı. Bölgede devam eden alan temizleme çalışmalarını yerinde denetleyen Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "6 tırla 1 haftada çalışmalar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Edirne Alipaşa çarşısındaki kiralar meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne Alipaşa çarşısındaki işyerlerinin kiralarının arttırılması konusunu meclis gündemine taşıdı..

İzmir Kemeraltı Çarşısındaki işyerleri kapanıyor mu Haberi

İzmir Kemeraltı Çarşısındaki işyerleri kapanıyor mu

İzmir'de dar ve orta gelirli vatandaşların alışveriş mekânı tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği verilerine göre son 6 yıl içinde ruhsatlı iş yeri sayısı 16 bin 700'den 8 bin 500'e düştü. Alanda imalat giderek azalıyor, merkezi iş alanı fonksiyonlarının bir kısmı yeni kent alanı Bayraklı 'ya taşınıyor. Bölgedeki değişimi yönetmek için bir şirket dahi kuruldu. Şirketin adı, Tarihi Kemeraltı Çarşısı İnşaat Yatırım Anonim Şirketi (TARKEM). Bu şirket bölgede 'sokak merkezli' bir strateji ile lokanta, kafeterya, turistik eşya satış mağazaları inşa edecek, işletecek. Her çeşit yenileme ve mimari düzenlemeyi yapabilecek. Şirketin ana sözleşmesinde her türlü 'beslenme tesis ve mahalleleri' kurma faaliyeti de yer alıyor. Bu şekilde Kemeraltı dev bir açık hava alışveriş merkezine dönüştürülecek. Bölgeye üniversitelerin araştırma merkezleri ya...