01 / 05 / 2024

izmir Kemeraltı şadıran onarımı

izmir Kemeraltı şadıran onarımı

İzmir'de Kemaraltı Çarşısı'nda bulunan tarihi şadırvanın çeşmeleri kırıldı, suyun aktığı yerleri çöplüğe döndü. Şadırvanın üzerinde ise 'Burası abdest almak, su içmek içindir, balık yıkamak yasaktır' yazısı dikkat çekti.

İzmir Kemeraltı’na yeni üniversite geliyor! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile temasa geçerek yeni projesini hayata geçirme anlamında ilk adımı attı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

Altın, dolar, euro... Bu haftanın en çok kazandıranı belli oldu! Buna yatırım yapanlar yaşadı

Bu hafta piyasalar oldukça hareketli geçti. Piyasalarda merakla beklenen kritik gelişmeler sonucunda, altın, dolar ve euronun da içinde bulunduğu yatırım enstrümanlarından kazandıranı belli oldu. Buna yatırım yapanlar yaşadı. Ayrıntılar haberimizde...

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Parasını buna yatıran yaşadı!

Bu hafta (28 Mart-1 Nisan) tarihleri arasında hangi yatırım aracı kaç lira para kazandırdı, parasını borsada değerlendiren mi dolara yatıran mı yoksa altın alan mı haftayı kazançlı kapattı? İşte dolar, altın ve borsanın bir haftalık kazanç performansları...

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için dev adım!

İzmir'in Konak ilçesinde Gültepe'nin ardından Beştepeler için de imar planları Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçti. Alınan kararla kentsel dönüşümde büyük adım atılmış oldu. 

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

Denge Değerleme, İzmir Pandemi Öncesi ve Sonrası Yazlık Gayrimenkul İlçe Raporu’na göre, İzmir'de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe Çeşme oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı'na taşındı!

30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle büyük hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı’nda bulunan tarihi binaya taşındı. 

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

İzmir Kemeraltı Çarşısı için özel lojistik planı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’ndaki yoğun trafiği daha düzenli bir hale getirmek için bir Lojistik Planı hazırladı. Alanın geneli için yapılan trafik dolaşım düzenlemesi kapsamında; yük taşıma güzergâhları, yük depolama ve dağıtım merkezleri, indirme bindirme alanları belirlendi...

Müteahhitliğin kriterlerini belirleyen yeni yönetmelik çok olumlu bir adım!

GYODER Başkanı Yetgin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, müteahhitleri teknik ve mali yeterliliğine göre sınıflara ayıran yeni yönetmeliğinin, hem vatandaş hem sektör açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti...

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

izmir Kemeraltı şadıran onarımı Haberi

izmir Kemeraltı şadıran onarımı


İzmir'de Kemaraltı Çarşısı'nda bulunan tarihi şadırvanın çeşmeleri kırıldı, suyun aktığı yerleri çöplüğe döndü. Şadırvanın üzerinde ise 'Burası abdest almak, su içmek içindir, balık yıkamak yasaktır' yazısı dikkat çekti. 


Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda Başdurak Cami Şadırvanı yıllarca abdest almak için kullanıldı. Ancak son yıllarda şadırvanın çeşmeleri kırıldı, yalaklar su yerine çöple doldu. Tarihi şadırvanın mermerine, 'Burası abdest almak, su içmek içindir, balık yıkamak yasaktır' yazılı uyarıda bulunuldu. Bu uyarının şadırvanın çevresinde sattığı balığı burada temizleyen esnafa olduğu ileri sürüldü.



Yeni...