25 / 07 / 2024

izmir kent merkezinde turizm tesis zorunluluğu yüzde kaç

izmir kent merkezinde turizm tesis zorunluluğu yüzde kaç

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeni Kent Merkezi Planı 'nda değişikliğe giderek turizm tesisi zorunluluğunu yüzde 15'e düşürdü. Böylece, örneğin çok katlı mağaza olan bir parselin, turizm kullanımlı başka bir parselle değiştirilmesi sağlandı.

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

Antik Grup'tan İzmir'e 4 yeni proje!

İnşaat yatırımlarına devam eden Antik Grup, İzmir'de yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Antik Grup İnşaat İzmir yeni kent merkezinde 2 gökdelen projesi,  Yeşilyurt’ta konut projesi, Urla’da villa projesi hayata geçirecek.

İzmir'de konut satışları hızlandı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, Ggyrimenkul sektöründeki durgunluğun İzmir şehri genelinde yerini hareketliliğe bırakarak bölgesel artışların başladığını, İzmir’de hem sahil şeridinde hem de yeni kent merkezinde gayrimenkul piyasasının hareketlendiğini belirtti...

İzmir Kent Onkoloji Merkezi yeni yılda açılacak!

350 yatak kapasitesine ulaşacak olan Kent Hastanesi, 2018 yılının başında hizmete girecek. Hastane 40 bin metrekare büyüklüğe sahip.

Bursa Osmangazi'deki 6 bina yıkıldı!

Kent merkezinde yoğun yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanlarından mahrum kalan mahalleler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla vatandaşların nefes alacağı alanlara kavuşuyor.

Denizli'ye iki yeni kapalı yüzme havuzu geliyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Proje kapsamında müjdesini verdiği ve İncilipınar’ın ardından kent merkezinde inşa edilecek Karahasanlı ve Dokuzkavaklar Kapalı Yüzme Havuzu projesinde de ilk kazma vuruldu.

Denizli Karahasanlı ve Dokuzkavaklar'a kapalı yüzme havuzu!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın 121 Dev Proje kapsamında müjdesini verdiği ve İncilipınar'ın ardından kent merkezinde inşa edilecek Karahasanlı ve Dokuzkavaklar Kapalı Yüzme Havuzu projesinde de ilk kazma vuruldu.

Şanlıurfa'nın yol sorunlarına neşter!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bir yandan yeni bulvar, yollar ve kavşaklarla şehir içi ulaşıma çözümler üretirken, kırsalda ise yerleşim birimleri arasındaki yol sorunlarına neşter olmaya devam ediyor.

Gaziantep Göllüce’de kentsel dönüşümün yüzde 95'i tamam!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı ikinci birleşim toplantısında aldığı karar ile kent merkezinde yer alan mermercilerin Yeşilkent Mezarlık alanı içinde oluşturulan siteye taşınması kararını aldı.

Bursa Kestel'de cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Bursa kent merkezinde ve ana arterlerde yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla kalite kenti hedefine emin adımlarla ilerleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesinde de cephe sağlıklaştırmanın startını verdi.

Antalya Kozzy AVM'nin ÇED raporu Bakanlık'a sunuldu!

Antalya kent merkezinde bulunan ve geçtiğimiz Eylül ayında kapatılarak yıkımına başlanan Real AVM'nin yerine yapılacak yeni AVM'nin ismi belli oldu. KOZZY AVM'nin proje sahibi Kuzguncuk firması ise bakanlık talebi ile projenin ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu.

Erzurum Şenkaya'ya yeni park!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Şenkaya ilçesine park yapacak. Kent merkezinde yapılan hizmetleri ilçelerde de hayata geçiren Büyükşehir’in ekipleri, yerleşim yerlerine yeni yaşam alanları oluşturuyor

Erzurum'a 4 ayda 85 bin ton asfalt!

Yakutiye, Palandöken ve Aziziye merkez ilçeleriyle kent merkezinde ana ve ara arterler, sokaklar ve caddeleri asfaltlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık bin noktada asfaltlama çalışması yaptı.

izmir kent merkezinde turizm tesis zorunluluğu yüzde kaç Haberi

izmir kent merkezinde turizm tesis zorunluluğu yüzde kaç


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Turan ve Alsancak arasını kapsayan Yeni Kent Merkezi Planı 'nda değişikliğe giderek turizm tesisi zorunluluğunu yüzde 15'e düşürdü. 


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 1/5000 ölçekli Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı notlarında yer alan "Turizm ve ticaret" ile "Turizm, ticaret ve kültür" tanımlarında Eylül ayında yaptığı üçte bir oranında turizm koşulu tartışma yaratmıştı. AKP Grubu'nun red oyu verdiği plan notlarına bölgede alan ve projeleri olan Tariş, Nekkaştepe Gayrimenkul ve Nokta İnşaat Yatırım itiraz etti. Büyükşehir Belediye Meclisi önceki akşam yapılan oturumunda hem itirazları kabul etti, hem de yeni plan notlarıyla bölgedeki tartışmalara noktayı koydu. Değişikliklere göre eski plan notunda her türlü ticaret çarşı, büro, iş hanı, ticari depolama, banka, sigorta, çok katlı mağaza ve eğlence yerleri, konut, çok...