05 / 05 / 2024

izmir kira sorunları

izmir kira sorunları

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO) Başkanı Muharrem Karakuş, kent genelinde kiracılar ve mülk sahipleri arasında kira konusunda büyük sıkıntıların yaşandığını dile getirdi. 

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? Ev sahipleri 'Yasa değişmeden evlerimizi kiraya vermeyeceğiz' diyor! 

Mağdur ev sahipleri, kiracıları ile yaşadıkları sorunları sık sık sosyal medyada paylaşıyor, anlaşmazlıklar zaman zaman basında da yer alıyor. Peki 3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? İşte ev sahiplerinin o açıklaması...

Kira artışındaki yüzde 25 zam sınırlaması Temmuz’u beklemeden iptal edilsin!

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması nedeniyle mağdur ev sahiplerinin sayısı ve kiracı ile yaşanan sorunları her geçen gün yenisi ekleniyor. Konuyla ilgili gözler temmuz ayına çevriliyken ekonomist Nejat Özonay, “Temmuz 2024’ü beklemeden uygulamayı iptal etmek doğru olur” önerisini getirdi.

Beşiktaş yönetimi, Akatlar, Pendik ve Fulya’daki gayrimenkulleri için harekete geçti! Kira bedelleri artırılacak! 

Beşiktaş yönetiminin sorunlarından biri de gayrimenkullerden alınan kira bedelleri oldu. Yönetim Akatlar, Pendik ve Fulya’daki gayrimenkulleri için harekete geçiyor. İşte ayrıntılar...

Tüm kira sorunları iki satırlık yasal düzenlemeyle çözülebilir! İşte o öneri...

Yüzde 25 kira zammı sınırı sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ediyor. Avukat Dursun Küçük, X sosyal medya hesabından kira davalarını çözecek bir düzenleme önerisini paylaştı. İşte o öneri ve gelen yorumlar...

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

2023'te İzmir'de kira bedelleri yüzde 119 arttı: Mayıs'ta yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor! 

İzmir'de 2023 yılı kira fiyatlarında yüzde 119 oranında bir yükseliş oldu. Mayıs ayında da yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor. İşte ayrıntılar...

İzmir'de ekmek ve simide kira zammı!

İzmir'de bazı fırınlar ekmek ve simiti zamlı olarak satmaya başladı. 7 lira ekmek 10 liraya satılıyor. Fırıncılar gerekçe olarak kira ve faturaları gösterdi...

‘Depremzedelere kira yardımı kalıcı konutlara kadar devam etmeli’

Depremin ardından 10 ay geçmesine rağmen deprem bölgesinde sorunlar bitmiyor. Bölgedeki iş insanları maliyetin yüzde 54,9’unu konut hasarı oluşturduğunu ve depremzedelere kira desteğinin kalıcı konutlara kadar devam etmesi gerektiğini söylüyor.

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Hangi nedenler tahliyeyi kolaylaştırır? 

Kira sorunları gün geçtikçe büyüyor. Peki hangi nedenler kiracının evden tahliyesini kolaylaştırır? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

Kiraya yüzde 25 zam sınırı uzatılıyor: Fahiş kira sorunu çözülür mü?

Kira anlaşmazlıklarına çözüm için getirilen yüzde 25'lik tavan zam sınırının uzatılması için yasa bekleniyor. Peki kiraya yüzde 25 zam sınırının uzatılması sorunları çözecek mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Eylül itibarıyla resmen başlıyor! Kira fiyatlarındaki yüzde 25 artışta son dakika!

Yüksek kira artışları sonrasında ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar artmaya devam ederken, yüksek artışlar sonrası  10 Haziran 2022- 1 Temmuz 2023 arasında getirilen yüzde 25 artış sınırında süre uzatıldı. 

izmir kira sorunları Haberi

izmir kira sorunları

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO) Başkanı Muharrem Karakuş, İzmir'de faaliyet gösteren terzilerin kira sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Karakuş yaşanan sıkıntılar nedeniyle mülk sahipleri ile aralarında ciddi problemler yaşandığını söyleyerek hükümetten yardım beklediklerini söyledi. Karakuş açıklamasında “30 yıldır aynı yerde çalışan, kirasını aksatmayan arkadaşımızın icraya verildiğine, 10 yıldır işyeri sahibi ile güzel dostluğunu sürdüren üyemizin şimdi mahkemelik olduğuna şahit olduk. Bu durum bizi çok üzüyor. Eğer mülk sahipleri kendi inisiyatifleri ile özveride bulunmuyorlarsa bu konu yasal düzenleme ile çözüme kavuşturulmalı” dedi.

Esnaftan yarı kira alınması konusunda öneride bulunan Karakuş “Toplumsal dayanışmanın gereği budur. Tüm yükün küçük esnafa yüklenmesi adil değil” şeklinde konuştu.

Esnafın kira sorunu...