06 / 05 / 2024

izmir konak kadın müzesi

izmir konak kadın müzesi

İzmir'de Konak Belediyesi tarafından hayata restore edilen Kadınlar Müzesi yaz sonunda hizmete geçirilecek...

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için yargı kararları bekleniyor!

İzmir Konak'ı dönüştürmek için yoğun mesai harcayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi. 

İzmir'de kirasını geciktiren kadın ev sahibi tarafından darp edildi!

İzmir'in Buca ilçesinde 43 yaşında iki çocuk annesi kadın ev kirasını geciktirdiği için ev sahibi ve 6 kişi tarafından darp edildi. 

İzmir'de ikinci kadın sığınma evi hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci kadın sığınma evini hizmete açıyor. Engellilerin erişimine uygun olarak inşa edilen binada 12 oda yer alıyor.

İzmir kadın inşaatçılar birliği kuruluyor!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inşaat sektöründe çalışan kadın üyeler arasındaki dayanışma ve işbirliğini arttırmak amacı ile ‘İzmir Kadın İnşaatçılar Birliği’ kuracaklarını dile getirdi. 

Türk kadını ev tekstili sektöründe büyük rol oynuyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” yaklaşırken, tekstil sektöründe kadın istihdamının önemine dikkat çekiyor. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kadın tekstilden ekmeğini kazanıyor.

Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi arsasının planları yargıya taşındı!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy eski Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi alanının planlarına Bakırköy Belediyesi olarak itiraz ettiklerini ifade ederek konuyu idari yargıya taşıdıklarını belirtti.

Bakırköy Kent Savunması Kadın Doğum Hastanesi'nin satışını protesto etti!

Bakırköy Kent Savunması üyelerinden hastane eylemi SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arazi ihalesi, Bakırköy Kent Savunması üyesi grup tarafından protesto edildi.

Bakırköy Kadın Doğumevi Hastanesi'nin satışı protesto edildi!

Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu 5250 metrekarelik arazi için düzenlenen ihalenin ilk oturumu dün yapıldı. İstanbullular hastanelerine sahip çıkmak için eylem yaptı.

Konak Tramvayı'nın güzergahı beşinci kez değişiyor!

Konak ve Karşıyaka'nın tramvay projelerinde toplam 7 kez güzergah değiştirilince, herkes doğrusunun bulunduğunu sandı. Ancak Konak Tramvayı'nın güzergahı beşinci kez değişiyor

Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi eski Tıp Fakültesi binasına taşınacak!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin eski Tıp Fakültesi binasında hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Edirne Kaleiçi'ndeki tarihi konak kadın merkezine dönüştürülecek!

Edirne Valiliği’nin önceki dönemlerde kullandığı Kaleiçi’ndeki tarihi konak, Edirne Belediyesi tarafından ’Kadın Merkezi’ olarak düzenleniyor. ’Kadın merkezi’ olarak düzenlenen konağın bahçesinde belediye ekipleri tarafından çalışmalara başlandı.

Şanlıurfa Eyyübiye'de kadın destek ve yaşam merkezleri yapılıyor!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla, ilçe sınırları içerisinde bulunan 36 mahalleye Kadın Destek ve Spor Yaşam Merkezleri yapılıyor.

Gaziantep'te Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği hizmete açıldı!

Kıtalararası Doktorlar Derneği ve Sınır Tanımayan Doktorlar, Gaziantep’teki Suriyeli kadın ve çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği açtı.

izmir konak kadın müzesi Haberi

izmir konak kadın müzesi
İzmir Basmane Akıncılar Mahallesi'nde restore edilen Kadınlar Müzesi, Konak Belediyesi imzası taşıyor. Çalışmaları 1 yıldır devam eden Kadın Müzesi'ni restorasyonu yaz sonunda tamamlanacak. Müze, yaz sonunda hizmete...