30 / 04 / 2024

izmir köprü projesi

izmir köprü projesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, İzmir'de köprü, batırma tüp, yapay ada yapacaklarını ve bunları birbiriyle birleştirerek trafiği ring haline getireceklerini söyledi. .

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir-Çeşme Otoyolu'na ekolojik köprüler yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu'na yapılacak ekolojik köprülerin yapımına start verildi.

Taşköprü TOKİ 2019 başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kastamonu Taşköprü projesi için başvurular bugün itibariyle başladı. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

İzmir Körfezi Geçiş Otobanı tartışmaları sürüyor!

Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB ve 85 kişinin dava açtığı İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan otoban bağlantılı köprü projesi için tartışmalar sürüyor..

Londra’nın 200 milyon sterlinlik bahçe köprü projesi iptal!

Londra’da Thames nehri üzerine inşa edilmesi planlan “Bahçe Köprü” (Garden Bridge) projesinin iptal edildiği bildirildi

Çanakkale Köprüsü Projesi kent ekonomisini canlandırdı!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Köprüsü Projesi ile kent ekonomisinin canlandığını açıkladı.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

Malatya'da Yoncalı Köprü Kavşak projesi Meclis'ten geçti!

TOKİ tarafından Malatya’ya yapılan stadyumun teslim tarihinden önce yapılması düşünülen Yoncalı Köprü Kavşak Projesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından trambüs gerekçesi ile iptal edilmişti. Söz konusu kavşağın yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisinden karar oyu çıktı.

Denizli Üçgen Köprülü Kavşakları projesi başlıyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında yapılacak 'Üçgen Köprülü Kavşakları' projesi başlıyor. Tüm hazırlıkları tamamlanan proje için Üçgen Meydanı'ndaki bazı yollar 12 Kasım Cumartesi gecesinden itibaren trafiğe kapatılacak.

Aziz Kocaoğlu: İzmir Körfez Projesi'nin zor noktası aşıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askıya çıkan Körfez Projesi ÇED raporuyla ilgili yaptığı değerlendirmede ise projenin geçmişinin 10 yıla dayandığını söyledi. Kocaoğlu işin zor noktasının aşıldığını belirtti.

3. Boğaz Köprüsü dahil Kuzey Marmara Otoyolu Projesi tedbirleri!

Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Otoyolu Projesi ile İlgili 2016/20 Sayılı Başbakanlık Genelgesi 24 Ağustos 2016 tarihinde 29811 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Hacettepe Köprüsü yarın Başkentray projesi için yıkılacak!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı TCDD tarafından gerçekleştirilecek Başkentray Projesi kapsamındaki Hacettepe Köprüsü'nün yıkım çalışmalarına yarın (Cuma) saat 21.00'de başlanacak.

izmir köprü projesi Haberi

izmir köprü projesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 14 yılda ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında 340 milyar liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.


Arslan, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yollar Türk Milli Komitesinin ATO Congresium'da düzenlediği Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'na katıldı.


Türkiye'nin son 14 yılda çok mesafe aldığını belirten Arslan, 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yolu 25 bin 350 kilometreye çıkardıklarını ve bu rakamın her gün arttığını kaydetti. Sıcak asfaltı çok önemsediklerinin altını çizen Arslan, 8 bin kilometrelik sıcak asfaltı 21 bin 500 kilometrenin üstüne çıkardıklarını söyledi.


Arslan, Türkiye'de bugün itibarıyla 350 kilometre tünel olduğunu, bu yıl 60 kilometrenin üzerinde tünelin de tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.


 Ülkenin her yerine tüneller yapıldığına dikkati çeken Arslan, "Dünya çapındaki projelerimiz Marmaray ve onunla birlikte gerçekleştirdiğimiz batırma tüp...