04 / 05 / 2024

izmir küresel kent

izmir küresel kent

Hüseyin Aslan, seçim sonuçları İzmir açısından ya kentsel yaşamı kolaylaştıracak, İzmir'i dünya kentleriyle yarışabilecek, rekabet gücü yüksek 'küresel kent' haline getirecek ya da kabuğuna sıkışmış bugünkü konumunda bırakacak" dedi...

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

IMF Başkanı Georgieva: Küresel ekonomi Kovid-19 krizinin derinliklerinden çıkıyor!

Georgieva, "Küresel ekonomi, Kovid-19 krizinin derinliklerinden çıkıyor. 2. ve 3 çeyreklerdeki gelişmelerin beklenenden daha iyi olduğunu tahmin ediyoruz. Bu, 2020 için küresel tahminlerimizde küçük bir yukarı yönlü revizyona izin veriyor" dedi.

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik analizi...

Küresel petrol arzı temmuzda arttı!

Küresel petrol arzı, temmuzda bir önceki aya göre 2 milyon 500 bin varil artarak günlük 90 milyon varil oldu.

İnşaat malzemeleri sanayisi küresel pazara hızlı dönüş yaptı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Haziran 2020 sonuçları açıklandı. Buna göre, İnşaat malzemeleri sanayisi artan ihracatıyla küresel pazara hızlı bir dönüş yaptı.

Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler!

AA Finans Analisti Memiş, "Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler. Altın destekli borsa fonlarına (ETF) girişlerde alımlar hızlandı, hedef olarak 2 bin 300 dolar, devamında 3 bin dolar seviyesi hedeflendi." dedi.

Küresel petrol arzı 9 yılın en düşük seviyesinde!

Küresel petrol arzı, günlük 86 milyon 860 bin varil oldu ve son 9 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Küresel İslami finans varlıklarının değeri 3 trilyon doları aşabilir!

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Şensoy, "Küresel toplam İslami finansal varlıkların 3 trilyon 400 milyar dolara ulaşması bekleniyor." dedi.

Dünya Bankası: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşayacak!

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 5, kişi başı gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYH) da yüzde 6.2 küçüleceğini tahmin ediyor.

IMF küresel büyüme tahminini düşürdü!

Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelleyen IMF, daha önce yüzde 3 küçülmesi beklenen küresel ekonominin bu yıl yüzde 4,9 daralacağını öngördü.

Dünya Bankası Kovid-19 nedeniyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının, küresel ekonomiyi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en derin ekonomik durgunluğa soktuğunu belirterek, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 daralacağı tahmininde bulundu.

Fitch küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerinin derinleşmeye devam ettiğini belirterek, daha önce yüzde 3.9 küçülmesini beklediği küresel ekonominin bu yıl yüzde 4.6 daralacağını öngörüsünde bulundu.

izmir küresel kent Haberi

izmir küresel kent



İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Mart 2014 yerel seçimlerinde ortak aklın ve ben değil biz merkezli anlayışın hakim olması gerektiğini belirterek, "Seçim sonuçları İzmir açısından ya kentsel yaşamı kolaylaştıracak, İzmir'i dünya kentleriyle yarışabilecek, rekabet gücü yüksek 'küresel kent' haline getirecek ya da kabuğuna sıkışmış bugünkü konumunda bırakacak" dedi. 


Ege-Koop'un Murat Karayalçm, Burhan Ozfatura ve Metin Feyzioğlu gibi hukuk ve siyasetin önde gelen isimlerini bir araya getirdiği 'Serbest Kürsü' adlı bir programda konuşan Aslan, "Yerel yöneticilerin kafasında ve dosyasında projeleri, gönlünde insan sevgisi bulunmalı, yol göstericisi ise ortak akıl, hizmet anlayışı da 'ben merkezli9 değil 'biz merkezli' olmalı" dedi. 


'ODAĞINDA İNSAN OLMALI" Yerel seçimlerin vatandaşın günlük yaşamım doğrudan ilgilendiren, kent hayatının 24 saatini kapsayan çok önemli...