02 / 05 / 2024

izmir kuş cennetine kaç ağaç dikilecek

izmir kuş cennetine kaç ağaç dikilecek

İzmir Kuş Cenneti’ndeki yeşil dokunun güçlendirilmesi için alana 4 bin adet iğde ve ılgın ağacı dikilecek. Bölgenin hayata geçirilecek yeni yatırımlarla çok daha fazla ziyaretçi çekmesi planlanıyor.

İzmir depremi Kuşadası’nda 386 yapıya hasar verdi!

Dün Ege Denizi'nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Kuşadası Belediyesi'ne 386 yapı için hasar başvurusu yapıldı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi uyarısı: Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir!

Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğüyle ilgili istasyonlar 7'yi belirtiyor. Bu depremin şiddeti ise 8'dir. İzmir ölçeğinde kırılmasını beklediğimiz 13 fay hattı vardı; Sisam Adası açıklarında, denizdeki fay kırıldı. Bu Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir" diye konuştu. 

İzmir Kuş Cenneti'nden otoyol geçeceği iddiaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nde doğal yaşamı ve sit alanlarını olumsuz etkileyecek projeler yapılacağı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı..

İzmir Kuş Cenneti 7. Etap Evleri 5 yıl kira garantisiyle satışta!

LYA İnşaat, İzmir’in Menemen ilçesindeki Seyrek Mahallasinde temeli atılan ve inşaatı hızla yükselen Kuş Cenneti evlerini 5 yıl kira garantili olarak satışa sundu.

İzmir Kuş Cenneti'ne Pelikan Adası yapılacak!

İzmir Kuş Cenneti 'ndeki pelikanların rahat bir şekilde kuluçkaya yatarak üremesini kolaylaştırmak için " Pelikan Adası " kurulacak.

İzmir 46 noktadan kuşbakışı izleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 46 noktaya yerleştirdiği kameralarla internet üzerinden HD kalitesinde 24 saat kesintisiz yayın yapıyor. "www.izmir.bel.tr" internet adresinden İzmir'i kuşbakışı izleyebilirsiniz.

Tuzla Sulak Alanı kuş cennetine döndü!

Bodrum sınırlarında kalan Tuzla Sulak Alanı, Anadolu'nun iç bölgelerinde havaların soğuması nedeniyle göçmen kuşların akınına uğradı. Adeta kuş cennetine dönen gölgede renkli görüntüler görenleri büyüledi.

İzmir Kuş Cenneti'ne 4 bin ağaç dikilecek!

İzmir Kuş Cenneti’ndeki yeşil dokunun güçlendirilmesi için alana 4 bin adet iğde ve ılgın ağacı dikilecek. Bölgenin hayata geçirilecek yeni yatırımlarla çok daha fazla ziyaretçi çekmesi planlanıyor.

İzmir Kuş Cenneti’ne bisiklet kiralama istasyonu kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in toplu ulaşıma entegrasyonu için pilot uygulamaya Konak Metro İstasyonu’ndan başlıyor. Büyükşehir ayrıca, motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’ne de istasyon kuracak.

Kuşadası'nın tanıtımı Travel Turkey İzmir Fuarı'nda yapılacak!

Seyahat sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve de ziyaretçileri biraraya getirmeyi hedefleyen Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuarı 'nda Kuşadası, 140 metrekarelik bir stant ile yer alıyor.

İzmir Kuş Cenneti’nde kuraklık tehlikesi!

Son yıllarda kuraklık tehdidiyle boğuşan İzmir Kuş Cenneti yine aynı sorunun pençesinde. Gerekli önlemler alınmazsa, Kuş Cenneti 7 gün içinde kuruyacak ve kuşlar ölmeye başlayacak

Birgül Ayman Güler: İzmir Kuş Cenneti turizme kazandırılmalı!

Kuşcenneti'nin milli park statüsüne ve turizme kazandırılması gerektiğine de değinen Güler, "Böylelikle kuşcenneti ve çevresi korunup geliştirilmesi için personel ve bütçe gereksinimleri yönünden yönetsel bir güvenceye alınabilir" dedi

İzmir Kuş Cenneti dünyaya tanıtılacak!

İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği Genel Kurulu yapıldı. Aziz Kocaoğlu, binlerce flamingonun kuluçkaya yattığı yapay ada sayesinde bölgenin uluslararası tanıtımının hız kazanacağını söyledi.

izmir kuş cennetine kaç ağaç dikilecek Haberi

izmir kuş cennetine kaç ağaç dikilecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkenin en önemli doğa harikalarından Kuş Cenneti’nin hayata geçirilecek yeni yatırımlarla çok daha fazla ziyaretçi çekeceğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, birliğin meclis toplantısında önemli müjdeler verdi. Kuş Cenneti’nin yeşil dokusunun güçlendirilmesi için başlatmayı planladıkları ağaçlandırma seferberliği için beklenen onayın Koruma Kurul’undan geldiğini açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, alan içinde “Angıt Tavası” olarak anılan bölgede ilk etapta 4 bin adet iğde ve ılgın ağacı dikileceğini söyledi. 


Başkan Aziz Kocaoğlu’nun verdiği bir diğer önemli müjde de Kuş Cenneti içinde fotoğrafçı ve gezginlere çevreci ulaşım imkanı sunacak BİSİM ile ilgiliydi. Projenin hayata geçirilmesi için Ankara’dan bekledikleri onayın geldiğini ifade eden Kocaoğlu, “Burada doğal malzeme kullanarak 22 kilometrelik yürüyüş parkuru yapmıştık. Şimdi burayı dışarıya kapalı bir parkur haline getirerek ziyaretçilerin...