26 / 07 / 2024

İzmir kuyu suyu

İzmir kuyu suyu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, su sıkıntısı çeken yerleşimler için 2006'dan bu yana 246 kuyu açarak 15 milyon liranın üzerinde yatırım yaptı. Ödemiş ve Kınık'ta çalışmalar sürüyor.

Çiftçinin suyu lüks villalara taşınıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB)'nin vermiş olduğu ruhsatlarla Seferihisar’ın Düzce, Ulamış ve Turgut köyleri üzerine konutlar yapıldı. Ancak bu konutların su ihtiyacını karşılamak yerine tarımda kullanılan suyu buralara içme suyu olarak verdikleri iddia edildi.

İmar barışı inşaat sektöre can suyu olacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu yıl en çok konuşulan konulardan birinin imar barışı olduğunu söyleyrek, uygulamanın inşaat sektörüne can suyu olacağını söyledi.

Emlak Vergisi'nin 2. taksiti 30 Kasım'a kadar ödenecek!

Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi (iş yerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ve İlan Reklam Vergisi’nin 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar ödenebilecek.

Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nin Beyoğlu Göz Hastanesi'ne verilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşümle kurtulacak!

İzmir Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm başlıyor. Projede sosyal donatı alanları ile çocuk oyun alanı, parklar ve yeraltı otoparkları yer alacak.

Kentsel dönüşümde sıra Ballıkuyu'ya geldi!

Uzundere'de kentsel dönüşümün temellerini atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Ballıkuyu'da 48 hektarlık alan için kolları sıvadı.

Sitelerde kuyu suyu kullanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " sitelerde kuyu suyu kullanımı " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'nin (iş yerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ilk taksitini ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor.

İZSU Şaşal Kaynak Suyu binası kiraya verilecek!

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Şaşal Mahallesi'nde bulunan Şaşal Kaynak Suyu ile idareye ait müştemilatlar kiraya verilecek. İhalesi 27 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Kiraz ve Çandarlı’ya 400 kilometrelik içme suyu hattı!

Sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde alt yapı seferberliği gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, son olarak Kiraz ile Dikili’nin Çandarlı Mahallesi’ndeki içme suyu hatlarını yenilemek için proje çalışmalarına başlıyor.

Türkiye'nin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi İzmir'e yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Küçük Menderes Havzası'nda Türkiye'nin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi yapılacak.

İstanbul'un içme suyu barajları yüzde 87,8'e ulaştı!

İçme suyu barajlarında, İstanbul'da yüzde 87,8, Ankara'da yüzde 39,6, İzmir'de yüzde 89,7 ve Bursa'da yüzde 93,6 doluluk oranına ulaşıldı.

İzmir'e 30 kilometrelik yeni yağmur suyu hattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı, Bornova, Konak, Karabağlar ve Menemen’in mahalle ve sokaklarına 30 kilometre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı ve 112.5 kilometrelik atık su iletim hattı döşüyor.

İzmir kuyu suyu Haberi

İzmir kuyu suyu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, su sıkıntısı çeken yerleşimler için 2006'dan bu yana 246 adet kuyu açarak 15 milyon liranın üzerinde yatırıma imza attı. Pek çok ilçe ve köy bol suya kavuştu. 


Bir yandan şebekeleri yenilerken diğer yandan da yüzlerce kuyu açtıklarını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Hizmet halkamızı 'Bütünşehir Yasası' ile sınırlarımıza giren 9 ilçe için daha da genişlettik. Su sıkıntısı yaşayan yeni ilçelerimizle ilgili yaptığımız planlamalar doğrultusunda çalışmalara başladık. Ödemiş ve Kınık'ta yeni su kuyuları açtık. Açmaya da devam ediyoruz" ifadelerini...