18 / 05 / 2024

izmir limanı çed raporu

izmir limanı çed raporu

DTO Başkanı Öztürk, “ İzmir ya karasallaşarak tarihten silinen Efes Limanı gibi olacak ya da dünyayla bütünleşen Amsterdam Limanı gibi olacak ” dedi.

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

TOKİ İzmir Bergama projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Bergama 2020 projesi için ÇED süreci başladı.

Saros'taki liman projesinin ÇED raporu iptal edildi!

Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasına yapılacak olan likit doğal gaz taşıma ve yükleme limanı için Saros Dayanışma Gönüllüleri Komisyonu iptal davası açmıştı. Edirne İdare Mahkemesi'nde açılan 'ÇED iptal' davası kazanıldı...

İzmit'te yapılması planlanan liman projesinin ÇED süreci sona erdi!

İzmit Şirintepe ve Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında yapılması planlanan liman projesinde ÇED süreci sona erdi. İzmit Belediyesi ve mahallinin itirazları onaylandı...

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Güzelçamlı'da yat limanı projesi davalık oldu!

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da yapılması planlanan yat limanı için hazırlanan "ÇED Olumlu" raporunun iptal edilmesi için dava açıldı.

İzmir Körfez Geçiş Projesi ÇED Olumlu Kararı iptal edildi!

İzmir İdare Mahkemesi, İzmir Körfez Geçiş Projesi için verilen ÇED Olumlu Kararı'na karşı açılan davada raporu iptal etti.

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

TOKİ İzmir Ödemiş projesinin ÇED süreci başladı!

TOKİ'nin İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Zeytinlik Mahallesinde planladığı toplu konut projesinde ÇED süreci başladı...

Galataport için ÇED süreci yeniden başladı!

Daha önce ÇED Olumlu belgesi verilen, kamuoyunda Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı için ÇED süreci yeniden başlatıldı..

3. Havalimanı liman projesi ÇED'e tabi olmayacak!

3. Havaalanı projesine eklenen liman projesi genişletilmesi Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi olmayacak.

Denizli-İzmir Limanı demiryolu projesi meclis gündeminde!

Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

izmir limanı çed raporu Haberi

izmir limanı çed raporu

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen 55. toplantısında, İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planı ile Karşıyaka ve Konak tramvayları masaya yatırıldı. Açılış konuşmasını yapan Toplantı Başkanı Mehmet Tiryaki, seçim atmosferinin geride kalmasıyla birlikte ekonominin daha fazla ön plana çıkmasını beklediklerini ifade etti. Tiryaki, geçtiğimiz hafta Brüksel’e giden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğindeki İzmir heyetinin Avrupa Birliği nezdindeki temaslarına da dikkat çekerek, “İzmir gibi bir kentin, Türkiye’nin AB kararlılığını göstermesi açısından çok önemli bir adım. İzmir’in AB ülkeleri ile temasa geçmesi Türkiye’nin İstanbul’dan ibaret olmadığını gösterdi” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Brüksel’de gerçekleştirdikleri görüşmeler sonunda İzmir’in AB ülkeleri arasındaki olumlu imajını gözlemleme fırsatı bulduklarını söyledi.


Tramvay karbon salınımını azaltacak

İEKKK toplantısının ilk gündem...