04 / 05 / 2024

İzmir Limanı yeniden ihalesi son durum

İzmir Limanı yeniden ihalesi son durum

İzmir Limanı geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan bir yazı ile 2016 yılının ilk çeyreğinde Özelleştirme İdaresi yeniden ihaleye çıkma kararı aldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı yeniden ihaleye çıkarılıyor!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkılıyor.

Konut yeniden güvenli liman oldu!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, “Konut yeniden en güvenli liman oldu” dedi.

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bayraklı 1923'te hemen teslim ofisler!

İzmir Bayraklı’da hayata geçirilen Bayraklı 1923 projesinde ofisler hemen teslim ediliyor. Proje  Adnan Menderes Havalimanına araçla 20 dakika,  İzmir limanına 10 dakika, Halkapınar Aktarma İstasyonuna 10 dakika uzaklıkta bulunuyor. 

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

Denizli-İzmir Limanı demiryolu projesi meclis gündeminde!

Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Efes Antik Kanal Projesi ihalesi 19 Ekim'de!

Efes Antik Kenti'ni denize bağlayan antik liman, yeniden hayat buluyor. Antik limaı için hazırlanan Antik Kanal Projesi'nde ihale sürecine gelindi.

İzmir Limanı'na ilişkin 3 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İzmir Limanı için planlanan yatırımları ve Liman'ın Varlık Fonu'na devrini sordu..

İzmir Limanı Varlık Fonu’na devredildi!

İzmir Limanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kiralama, devretme veya satma yetkisiyle Varlık Fonu’na devredildi.

Vergide yapılandırma 'barış' getirdi!

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir'de yeniden yapılandırma kapsamındaki vergi borçlarının yarısından fazlasının yapılandırılmasıyla mahkemeler üzerindeki 10 bin dosyalık dava yükünün ortadan kalktığını söyledi.

İzmir'de yapılandırma kapsamında 10 bin dava kapandı!

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir'de yeniden yapılandırma kapsamındaki vergi borçlarının yarısından fazlasının yapılandırılmasıyla mahkemeler üzerindeki 10 bin dosyalık dava yükünün ortadan kalktığını söyledi.

İzmir Limanı yeniden ihalesi son durum Haberi

İzmir Limanı yeniden ihalesi son durum

Liman daha önce de ihaleye çıkarılmış, 2009 yılında devir aşamasına kadar gelmiş ancak ekonomik krizden dolayı devredilememişti. 2012 yılında parçalara ayrılıp satılması gündeme geldi ve bu çerçevede kruvazör liman ihalesi yapıldı, İzmir Limanı iki ayrı parçaya bölünerek satışı gündeme geldi. Kruvazör liman ihalesine Liman-İş Genel Merkezi dava açarak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu dava 10 gün önce Danıştay’da sonuçlandı ve ihale iptal edildi. 


‘LİMANI ÇALIŞTIRACAKLARINI DÜŞÜNMÜYORUZ’


Şimdi yeniden ihaleye çıkılacağı açıklanan limanda örgütlü olan Liman-İş İzmir Şubesi, özelleştirmeye karşı mücadele edeceklerini, kolay lokma olamadıklarını göstereceklerini vurguluyor. Şube Başkanı Serdar Akdoğan, kamunun elinde kalan üç limandan biri olan İzmir Limanı’nın özelleştirme sonrası artık yük limanı olarak hizmet vereceğini düşünmediklerini, özel limanlara piyasa yaratılacağını belirtiyor. İzmir limanı kamuya ait olması, şehrin merkezinde, sanayi...