23 / 05 / 2024

İzmir Meclisi

İzmir Meclisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesinin ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılına ait faaliyet raporları onaylandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kira ihalesi gerginliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Şube Müdürlüğü'ne ait tanıtım alanlarının gelir getirmesi amacıyla 3 yıl süreyle ihaleye çıkarılması ihaleye çıkılması tartışmalara neden oldu…

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Buca Metrosu tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci birleşiminde, Buca Metrosu projesi ile ilgili tartışmalar devam etti.

Aliağa Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

İzmir Aliağa Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclisi yarın saat 18:00'da gerçekleşecek. Toplantıda, Aliağa İlçesi'nin imar planı karara bağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kentsel dönüşüm görüşüldü!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının son oturumu gerçekleşti. Mecliste Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları ve İzmir'in vizyon projeleri konuşuldu.

İzmir'de açılan teleferik hattında arıza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Balçova Teleferik Tesislerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her projesi gibi İzmirlileri yolda bıraktığını" belirtti.

3.Köprü planı İBB Meclisi'nden geçti!

Sarıyer ve Beykoz bölgesinde yer alan 3. Köprü’nün bağlantı yolları ile ilgili imar planı değişikliği, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin iptal kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Kuzey Marmara Otoyolu imar planını İBB Meclisi onayladı!

Üçüncü köprüye yeni imar planı Yavuz Sultan Selım'in bağlantı yollarına ilişkin imar planı İBB Meclisi tarafından onaylandı. Sarıyer ve Beykoz'u içeren plana CHP'li komisyon üyeleri itiraz şerhi koydu.

İzmir Büyükşehir’den Göztepe Stadı İçin Muvafakat!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut stat yerine yapılacak yeni stadyum ve otopark tesisleri inşaatının bir an önce başlayabilmesi için muvafakat verme konusunu Belediye Meclisi gündemine taşıdı.

Kurbağalıdere isyanı İBB Meclisi'ne taşındı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem dışı konuşan Aykurt Nuhoğlu Kurbağalıdere ıslah çalışmasının teknik olarak yanlış başladığını bu nedenle de kanalizasyon sularının denize aktığını dile getirdi...

3. köprü yollarının imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi!

SARIYER ve Beykoz gerigörünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan 3. Köprü'nün bağlantı yolları ile ilgili imar planı değişikliği, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin iptal kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

3. köprü imar planı değişikliği İBB Meclisi’nde kabul edildi!

3. Köprü’nün bağlantı yolları ile ilgili imar planı değişikliği, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin iptal kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Keşan Belediye Meclisi İmar Komisyonu Raporu'nu kabul etti!

Keşan Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Adapazarı Belediye Meclisi imar için toplandı!

Adapazarı Belediye Meclisi geçtiğimiz ay Ramazan dolayısıyla meclis toplantılarına ara vermişti. Bu ay için olağanüstü toplanma kararı alan meclis, gündem maddelerini görüşerek karara bağladı

İzmir Meclisi Haberi

İzmir Meclisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Nisan ayı olağan meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesinin ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılına ait faaliyet raporları onaylandı. Mecliste muhalefetin eleştirilerine cevap veren Başkan Kocaoğlu, toplu taşımada KDV’nin yüzde 18 olmasını eleştirerek “Merkezi hükümet, büyükşehir belediyelerine verdiği bütçenin bir kısmını ulaşımda ÖTV ve KDV olarak geri alıyor. Bundan dolayı da toplu taşıma yapan bütün kurumlar zarar ediyor” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının üçüncü birleşimi Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. Mecliste İzmir Büyükşehir Belediyesinin ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılına ait faaliyet raporları görüşüldü. Ak Parti grup Başkanvekili Bilal Doğan, raporu “Karşımızdaki bir faaliyetsizlik raporu durmaktadır. İzmirlilerin parasına sahip çıkılamadığını görüyoruz. Belediye bütçesi sokağa atıldı” sözleriyle eleştirdi. Raporların görüşülmesi sırasında mecliste üyelere ait...