01 / 05 / 2024

izmir metro çalışmaları

izmir metro çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında hayata geçmesi planlanan Narlıdere Metrosu'nda çalışmalarını sürdürüyor. Buca Metrosu içinde müjdeli haber verildi. 

İzmir'de 85 vagonlu 17 tren seti için 17 Aralık'ta ihale yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, genişleyen sistem ve artan yolcu sayısıyla her geçen gün büyüyen metro sisteminde artan ihtiyaçların karşılanması için Aralık ayında ihalesini gerçekleştireceği 85 vagonlu 17 tren seti için kredi alım sözleşmesi imzaladı.

Abdurrahman Aras, metro nedeniyle zarar ettiği için İzmir Belediyesi'ne dava açtı!

Metro çalışmaları nedeniyle zarar ettiği için Büyükşehir’e 3 milyon liralık dava açan Abdurrahman Aras, dosyaya metroda ortaya çıkan son görüntüleri de ekledi. Mahkemeyi kazanırsa diğer esnaflar da aynı yolu izleyebilecek

İzmir metro yapım çalışmaları durduruldu!

2013 yılında tamamlanması planlanan İzmir Metrosu Üçyol-Üçkuyular hattı 1'nci etap çalışmaları mali sıkıntı sebebiyle durduruldu...

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 4. Etap lansmanı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, lansmanda kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklama!

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar 30 Ağustos'ta başlıyor!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Esenyurt-Mahmutbey metro hattında çalışmalar 30 Ağustos tarihinde başlıyor. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

İstanbul'daki raylı sistem hatlarında çalışmalar hızlandı!

Önceki gün Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro hattının TBM indirme töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul yapılan raylı sistem çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'deki çalışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Soyer, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu.

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

izmir metro çalışmaları Haberi

izmir metro çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımı kolaylaştırarak trafiğe yeni bîr nefes olmaya hazırlanan Narlıdere Metrosu'nda hummalı bir çalışma sürdürüyor. 2022 yılında hayata geçmesi planlanan metronun kent içindeki trafiğe de nefes alacağı belirtiliyor. Durak çıkışlarına yapılacak otoparklarla sadece hat özele değil, kent merkezinde de rahatlama sağlanacağını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, "Vatandaşımız aracını bırakıp, kente metroyla girme imkanı bulacak. Dolayısıyla her açıdan kentin konforunu, kentte yaşayan insanların konforunu artıracak, daha rahat seyahat etmelerine imkan sağlayacak bir çalışma. Bu an itibariyle 750 kişi çalışıyor, bu sayı daha sonra bin 500 kişiye çıkacak. Riskli çalışmayı yürüten bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum, inşallah vadettiğimiz tarihte sonlandıracağız" dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan haberde, İzmir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak Buca Metrosu'nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı'na...