28 / 04 / 2024

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 



İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, bir inşaatın temel kazısı sırasında kayma meydana gelen ve tahliye edilen apartmanda, kayma oranının belirlenmesi için ölçüm çalışması yapılıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tersane Mahallesi 1661 Sokak'ta, inşaat esnasında kayma meydana gelmesi sonrasında tahliye edilen binada, Karşıyaka Belediyesi ekipleri çalışma devam ediyor. 

Binanın temelinde ne kadar kayma olduğu tespit edilen çalışma sonucunda, temelde oynama olup olmadığı belirlenecek. Diğer yandan polis ekipleri, sokağı araç trafiğine kapadı. Yayalar da kaymanın olduğu binaya yaklaşmıyor. Kayma meydana gelen binanın arsa sahibi olan ve kızı binada yaşayan Necla Kırıntı, gazetecilere, arsalarını kat karşılığı müteahhide verdiklerini, yandaki kazı öncesinde binalarında hiçbir problemin olmadığını söyledi.

İzmir de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

Kayma yaşanan binanın arsa sahibi olan ve kızı binada yaşayan Necla Kırıntı, gazetecilere, arsalarını kat karşılığı müteahhide verdiklerini, yandaki kazı öncesinde binalarında hiçbir sorun olmadığını söyledi. Yan binanın temeli kazılırken kendi binalarının temeline girildiğini dile getiren Kırıntı, "Önlemin daha önceden alınıp temelin kazılması gerekiyordu. Benim çocuğum buraya daha 15 gün önce taşınmıştı. Çok üzüldüm, bina devrilebilirdi de. Kendileri fark ettiler. Dün gece bende kaldılar. Kızım fark edip tüm dairelere haber vermiş. Kızım duvar boşluğundan sesler duymuş." şeklinde konuştu.

İzmir'deki Rıza Bey Apartmanı davasında 1 tahliye!

İzmir'de temeli kayan binanın arsa sahibinden açıklama!


Geri Dön