17 / 05 / 2024

İzmir Saat Kulesine nasıl gidilir

İzmir Saat Kulesine nasıl gidilir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünya genelinde her yıl 17 Kasım günü çeşitli etkinliklerin düzenlendiği “Dünya Prematüre Günü” nedeniyle İzmir ’in simgesi Saat Kulesi’ni “mor” renge büründürdü.

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

2023 Ramazan imsakiye! İstanbul, Ankara, İzmir iftar vakti saat kaçta? 23 Mart 2023 İstanbul için iftar vakti!

Ramazan ayı geldi. Bugün ilk oruçlar tutuldu. Bu yıl 29 gün olan Ramazan ayının ilk iftarı da bu akşam tüm İslam alemi tarafından açılacak. Peki İstanbul, Ankara, İzmir iftar vakti saat kaçtır? İşte detaylar!

Antalya saat kulesine kubbe yapılacak!

Antalya'nın en önemli sembollerinden biri olan Saat Kulesi'nin tepesinde, 1940'lı yıllara kadar kubbe olduğu ortaya çıktı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, üzerine sonradan yapılan taşları kaldırarak, Saat Kulesi'ne kubbe yapacak.

Ankara-İzmir arası 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ankara (Polatlı)-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Bakan Turhan, ''Ankara-İzmir arasındaki 824 kilometre mesafe 624 kilometreye, seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek'' dedi.

Saat & Saat üç yeni mağaza açacak!

Saat & Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, “Bu yıl Metropol İstanbul, İstinye Park İzmir ve Konya’da üç yeni mağaza açacağız" diyor...

İstanbul-İzmir arası 3 saat 15 dakikaya inecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-İzmir arası yolun kısa süre sonra tamamlanacağını ve iki şehir arasındaki sürenin 3 saat 15 dakikaya düşeceğini söyledi.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

İzmir'deki tarihi Saat Kulesi restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Saat Kulesi’nin restorasyonu yaptırılacak. Restorasyon ihalesi 30 Ekim'de yapılacak...

İzmir-İstanbul arası 2 saat 50 dakika olacak!

İzmir'den İstanbul'a otoyol yaptıklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Böylece İzmir-İstanbul arası 2 saat 50 dakika olacak" dedi. 

İzmir Saat Kulesi'nin restorasyonu başladı!

İzmir'de, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin önlenmesinin ardından 'demokrasi nöbeti'nin tutulduğu Konak Meydanı'ndaki zarar gören Saat Kulesi, geniş çaplı restorasyona alındı

İzmir Saat Kulesi'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı padişahı 2'nci Abdülhamit'in tahta çıkışının 25'inci yılı nedeniyle, 1901 yılında Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından yaptırılan İzmir Saat Kulesi restore ediliyor.

İzmir Tarihi Saat Kulesi restore edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tahrip edilen Tarihi Saat Kulesi'ni aslına uygun olarak restore edecek. Koruma Kurulu'ndan gelecek iznin ardından başlayacak çalışma ile tarihi yapı 60 günde eski haline getirilecek.

İzmir'deki Saat Kulesi hasar gördü!

İzmir'deki tarihi Saat Kulesi, ağır hasar gördü. Darbe girişimi nedeniyle 'demokrasi nöbeti' tutanlardan bazıları, saati kırdı, tarihi taşları ve çeşmeleri söktü.

İzmir Saat Kulesine nasıl gidilir Haberi

İzmir Saat Kulesine nasıl gidilir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünya genelinde her yıl 17 Kasım günü çeşitli etkinliklerin düzenlendiği “Dünya Prematüre Günü” nedeniyle İzmir’in simgesi Saat Kulesi’ni “mor” renge büründürdü. Prematürelerin farkındalık rengi olarak kabul edilen “mor” ile ışıklandırılan Saat Kulesi büyük ilgi çekti. Konak Meydanı’ndan geçen vatandaşlar kulenin alışık olmadıkları mor rengi önünde bol bol fotoğraf çektirdi.


Büyükşehir Belediyesi daha önce de Tarihi Saat Kulesi’ni, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında 7 Kasım Cuma günü “turuncu”, Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle 31 Ekim Cuma günü ise “pembe” renkle ışıklandırmıştı.

İzmir Büyükşehir...