26 / 05 / 2024

İzmir Saat Kulesinin muslukları

İzmir Saat Kulesinin muslukları

Suları akmayan perişan çeşme İzmir Saat Kulesi'ndeki 12 çeşmenin hiçbirisinden su akmıyor. Serinlemek için muslukları çeviren turistler, su akmadığını görünce gülüşüyor ve şaşkına dönüyor.

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

2023 Ramazan imsakiye! İstanbul, Ankara, İzmir iftar vakti saat kaçta? 23 Mart 2023 İstanbul için iftar vakti!

Ramazan ayı geldi. Bugün ilk oruçlar tutuldu. Bu yıl 29 gün olan Ramazan ayının ilk iftarı da bu akşam tüm İslam alemi tarafından açılacak. Peki İstanbul, Ankara, İzmir iftar vakti saat kaçtır? İşte detaylar!

Çorum'daki tarihi saat kulesi yenilenecek!

Çorum'da, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın inşa ettiği saat kulesinin kadranlarının yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Ankara-İzmir arası 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ankara (Polatlı)-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Bakan Turhan, ''Ankara-İzmir arasındaki 824 kilometre mesafe 624 kilometreye, seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek'' dedi.

Saat & Saat üç yeni mağaza açacak!

Saat & Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, “Bu yıl Metropol İstanbul, İstinye Park İzmir ve Konya’da üç yeni mağaza açacağız" diyor...

İstanbul-İzmir arası 3 saat 15 dakikaya inecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-İzmir arası yolun kısa süre sonra tamamlanacağını ve iki şehir arasındaki sürenin 3 saat 15 dakikaya düşeceğini söyledi.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

İzmir'deki tarihi Saat Kulesi restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Saat Kulesi’nin restorasyonu yaptırılacak. Restorasyon ihalesi 30 Ekim'de yapılacak...

Antalya saat kulesi kubbesine kavuşuyor!

Antalya'nın simge eserleri arasında yer alan tarihi saat kulesinin üzerindeki mazgal görünümlü dendanlar sökülerek yerine aslına uygun kubbe yapılacak.

İzmir-İstanbul arası 2 saat 50 dakika olacak!

İzmir'den İstanbul'a otoyol yaptıklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Böylece İzmir-İstanbul arası 2 saat 50 dakika olacak" dedi. 

TİKA, Karadağ Podgoriça'dki tarihi saat kulesini restore edecek!

TİKA, Başkent Podgoriça'nın önemli sembollerinden tarihi saat kulesinin restorasyon ve çevre düzenlenmesini yapacak.

Safranbolu'ya saat kulesi görünümünde üst geçit!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapımı süren üst geçit, Osmanlı padişahlarından 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797'de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

İzmir Saat Kulesi'nin restorasyonu başladı!

İzmir'de, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin önlenmesinin ardından 'demokrasi nöbeti'nin tutulduğu Konak Meydanı'ndaki zarar gören Saat Kulesi, geniş çaplı restorasyona alındı

İzmir Saat Kulesinin muslukları Haberi

İzmir Saat Kulesinin muslukları

Özellikle kurvaziyer gemileriyle gelen turist kafileleri, ilk olarak geldikleri kentin simgesinin önünde serinlemek için muslukları çevirince şaşırıyor. Çeşmelerin hiçbirisinden su akmadığını gören turistler, birbirlerine bakarak gülüşüyor. Haziran ayında musluklarının çalınmasıyla gündeme gelen Saat Kulesi'nde bu kez de böyle büyük bir ihmalkarlığın yaşanması "Turistlere rezil oluyoruz" yorumlarına yol açtı. 


Durumdan haberdar olan İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, kulenin musluklarından sorumlu İZSU'yu harekete geçirdi. Ediz, "İzmir'e bir çok kruvaziyer gemisi geliyor. 


Bu gemiler, binlerce turisti kente sokuyor. Doğal olarak bu turistler kentin en önemli simgesini görmeye geliyor. Kulenin önüne ne zaman giderseniz gidin bir çok turisti önünde fotoğraf çektirirken görebilirsiniz. 12 tane çeşme var, bu çeşmelerden su akması gerekiyor. Bu muslukların işlevini yerine getirmesi için, İZSU ile görüştüm. Park ve Bahçeler...