30 / 04 / 2024

İzmir Saat Kulesi'nin çeşmelerinden su akmıyor!

İzmir Saat Kulesi'nin çeşmelerinden su akmıyor!

Suları akmayan perişan çeşme İzmir Saat Kulesi'ndeki 12 çeşmenin hiçbirisinden su akmıyor. Serinlemek için muslukları çeviren turistler, su akmadığını görünce gülüşüyor ve şaşkına dönüyor.



Özellikle kurvaziyer gemileriyle gelen turist kafileleri, ilk olarak geldikleri kentin simgesinin önünde serinlemek için muslukları çevirince şaşırıyor. Çeşmelerin hiçbirisinden su akmadığını gören turistler, birbirlerine bakarak gülüşüyor. Haziran ayında musluklarının çalınmasıyla gündeme gelen Saat Kulesi'nde bu kez de böyle büyük bir ihmalkarlığın yaşanması "Turistlere rezil oluyoruz" yorumlarına yol açtı. 


Durumdan haberdar olan  İzmir  İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, kulenin musluklarından sorumlu İZSU'yu harekete geçirdi. Ediz, "İzmir'e bir çok kruvaziyer gemisi geliyor. 


Bu gemiler, binlerce turisti kente sokuyor. Doğal olarak bu turistler kentin en önemli simgesini görmeye geliyor. Kulenin önüne ne zaman giderseniz gidin bir çok turisti önünde fotoğraf çektirirken görebilirsiniz. 12 tane çeşme var, bu çeşmelerden su akması gerekiyor. Bu muslukların işlevini yerine getirmesi için, İZSU ile görüştüm. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın sorumlu olduğunu öğrendim, gerekeni yapacaklarını söylediler. Her gün önünden geçtiğimiz Saat Kulesi'nin bu durumda olması kabul edilemez. Su herkese, her canlıya lazım. Konak Meydanı, herkesin uğrak yeri, bu suyun akması gerekiyor" dedi. 


TURİZME DARBE


 Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSÂB) İzmir Bölgesel Yürütme Komitesi Başkanı Rıza Gençay da konuşa ilişkin değerlendirmesinde, "Tarihi Saat Kulesi'nin 12 tane çeşmesi bulunuyor. Böylesine kentin simgesi olmuş bir yapının, sularının akmaması, atıl durumda olması, turizme açıkça vurulmuş bir darbedir. Bunun sorumlusu kim belli, oraya bakan kim belli. 


Turizmi de geçtim, kent için, 4 milyon İzmirli için bu muslukların faal olması gerekiyor. Bu olayı sadece su olarak Biz kente bu kadar turist getirmek için çalışırken, buranın böyle olması kabul edilemez. 


İzmir'e turizm kenti diyorsak, turistlere karşı böyle komi' durumlara düşmemeliyiz. B^î yapı bizim en önemli, kentin simgesi olmuş bir ya diye konuştu. Tarihi Saat Kulesi' daha önce muslukları alemleri defalarca çalındı. Son olarak ise İran da, Tarihi Sat Kulesi' musluğu birden yerle sökülmüştü. 


Sabah Egeli 


Geri Dön