03 / 05 / 2024

izmir sahilleri yenileme çalışmaları

izmir sahilleri yenileme çalışmaları

Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlanan “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport ve Konak’tan sonra sıra Üçkuyular-Göztepe arasındaki kıyılara geldi...

İzmir Güzelyalı'daki yenileme çalışmaları tamamlanamıyor!

İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU tarafından başta 76 sokak olmak üzere bir çok sokakta şebeke yenileme çalışmaları kapsamında mazgallar döşendi ve yollar yenilendi. Ancak aradan geçen 9 aylık süreçte sokaklardaki çalışmalar hala sona ermedi.

İzmir'de kentsel dönüşüm değil bina yenileme yapılıyor!

MÜFED Başkanı Necip Nasır, İzmir'de müteahhitlerin kentsel dönüşüm adı altında yık - yap sistemine yönlendirildiğini, ancak bunun kentsel dönüşüm değil, bina yenileme olduğunu dile getirdi.

İzmir Atatürk Stadı'nın yenileme çalışmaları tamamlandı!

Zemin yenileme ve tribün iyileştirme çalışmaları tamamlanan İzmir Atatürk Stadı, hafta sonundan itibaren kullanılabilecek.

İzmir 2. kordonda yenileme çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ikinci Kordonda yenileme çalışmaları için harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bulvarı’nın Ali Çetinkaya Bulvarı ile 1476/1 sokak arasında kalan kısmında (ikinci kordon) yenileme çalışması gerçekleştirecek.

İzmir Alsancak'ta rıhtım yenileme çalışmaları başladı!

İzmir Alsancak Limanı'nda, dev kruvaziyer gemilerinin kente turist getirmeye başladığı bu günlerde rıhtım yenileme çalışması yapılması tepki çekti..

İzmir Menderes'te kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor!

İzmir’in Menderes ilçesinde, belediye tarafından yürütülen çevre düzenleme ve yenileme çalışmaları kapsamında ilçedeki kaldırımlar yeni bir görünüme kavuşacak..

İzmir'deki kentsel yenileme modern gecekonduları ortaya çıkardı!

İzmir'de bugün gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketliliği artık herkes görüyor ve yaşıyor. Kentin hemen her yerinde bir inşaat var. Ancak 'Kentsel Yenileme' kapsamında bina bazlı dönüşümler bir yandan modern gecekonduları ortaya çıkarıyor.

Germencik-Aslanlar (Yenileme) Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne ait Germencik - Aslanlar (Yenileme) Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Adapazarı - Tepeören Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Adapazarı - Tepeören (Kuzey) Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi için proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Bakanlar Kurulu'nun kararı bugün Resmi Gazete' de yayımlandı...

Belkıs-Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Belkıs - Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında proje güzergahında kalan alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Sakarya İl Özel İdaresi Kütüphanesi’nde yenileme çalışmaları devam ediyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından şehrin kültürel hayatına yenilik getirecek Sakarya İl Özel İdaresi Kütüphanesi’nde yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

TRT İzmir Müdürlüğü soğutma kuleleri yenilenecek! İhalesi 19 Eylül'de!

TRT Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı; TRT İzmir Müdürlüğü soğutma kulelerini yenileme işini ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 70 günde tamamlanacak.

Sincan'da kentsel yenileme projesi başlıyor!

Sincan'ı yepyeni bir çehreye kavuşturacak projeyle alt yapısı, binaları, sosyal alanları örnek bir şehir kurulacak.Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; Kentsel Yenileme çalışmalarının programlı olarak vatandaşa anlatılacağını vurguladı.

izmir sahilleri yenileme çalışmaları Haberi

izmir sahilleri yenileme çalışmaları


İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport ve Konak’tan sonra Üçkuyular-Göztepe arasındaki kıyılara geldi.


1.5 kilometrelik sahil bandının düzenleneceği proje için yapım ihalesi sonuçlandırılarak imalat çalışmalarına başlandı. Nisan ayı ortalarında tamamlanması planlanan projenin maliyeti 3 milyon 7 bin TL. Sahil şeridini daha rahat kullanım ve estetik hale getirecek düzenleme kapsamında, İzmirlilerin deniz kenarında orman havası soluyarak gezinti yaptığı İnciraltı Kent Ormanı’nın başlangıcı niteliğindeki Üçkuyular İskelesi’nden Göztepe İskelesi’ne uzanan kıyı şeridi tasarımla yenilenecek. 1.5 kilometrelik sahil bandı ile birlikte 30 bin metrekarelik alanı yepyeni bir görünüme kavuşturulacak. Yeni düzenlemeyle kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleler geri gelecek. Sahil şeridi seyir amfileri, bisiklet...