30 / 04 / 2024

izmir sel riski

izmir sel riski

Toprak bilimci ve orman mühendisi Prof. Dr. Doğan Kantarcı, İzmir'de yapılaşmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kantarcı, belirli yerlere dikkat çekti ve o bölgelere konut yapılırsa sel felaketi yaşanabileceğine dikkat çekti.  

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

Deprem bölgesinde yeni sel riski var mı? Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı!

Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün yaşanan sel felaketinde 15 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Peki deprem bölgesinde yeni sel riski var mı?

TOKİ İzmir Selçuk kura çekilişi ne zaman? TOKİ Selçuk kura çekimi 2022 detayları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İzmir Selçuk alt gelir grubu projesi için kura heyecanı başladı. Peki TOKİ İzmir Selçuk kura çekilişi ne zaman? İşte TOKİ Selçuk kura çekimi 2022 detayları...

TOKİ İzmir Selçuk konut belirleme kuraları çekildi!

TOKİ İzmir Selçuk projesinde konut belirleme kuraları bugün çekildi. TOKİ İzmir Selçuk projesi kapsamında 1.384 konut sahibini buldu. 

Rize'ye 550 yeni konut müjdesi!

Rize'deki sel ve heyelanlarla ilgili bazı bilgiler veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Selden etkilenen ve sel riski altında bulunan kardeşlerimizi taşımak amacıyla TOKİ Başkanlığımız eliyle 550 konut yapımı sürecini başlattık" dedi.

TOKİ'den İzmir Selçuk'a 620 konut! 

TOKİ'nin İzmir Selçuk'ta inşasına devam ettiği 620 konutluk projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, söz konusu çalışmalar hakkında bilgi aktardı. 

İşte İzmir'de deprem riski taşıyan bölge!

İzmir’de yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamalar yapan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “İzmir’de deprem riski taşıyan bölge ise doğu batı yönüne uzanan Narlıdere Çataldağı’nı biçen fay hattındadır. Samos depremi bu fay hattındaki stresi düşürmüştür” diye konuştu.

TOKİ İzmir Selçuk projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Selçuk projesinin 2. ve 3. etabı için ÇED süreci başladı.

TOKİ'den İzmir Selçuk'a 209 yeni konut!

İzmir İli, Selçuk İlçesi, Zafer Mahallesi 3.Etap 209 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ İzmir Selçuk Zafer Mahallesi 3.Etap 209 konut ihalesi yarın!

İzmir İli, Selçuk İlçesi, Zafer Mahallesi 3.Etap 209 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak. 

Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu! İş göremezlik ödeneği verilecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Kovid-19 riski sebebiyle izolasyonda olan çalışanlar hastaneye gitmelerine gerek kalmaksızın iş göremezlik ödeneği alacak" dedi.

TOKİ'den İzmir Selçuk'a 620 yeni konut müjdesi!

İzmir İli, Selçuk İlçesi, Zafer Mahallesi 2.Etap 620 Adet Konut, 5 Adet Ticaret Merkezi, 1 Adet Anaokulu, 1 Adet Mescit İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ İzmir Selçuk projesinin ihalesi yapıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Selçuk projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

izmir sel riski Haberi

izmir sel riski

Prof. Dr. Doğan Kantarcı deprem, sel felaketleriyle sarsılan İzmir ve çevresineyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; toprak bilimci ve orman mühendisi Prof. Dr. Doğan Kantarcı, ‘Bornova Ağaçlandırması ve İzmir Çevresinde Yeşil Kuşağın Önemi’ başlıklı ekolojik değerlendirmesinde İzmir’de 12, 13, 14 Aralık’ta Urla, Çeşme ve Karaburun üçgeninde yaşanan yüksek yağışların gelecekte Yamanlar Dağı, Laka Deresi ve Bornova’da görülebileceğini belirtti. 

1995’teki Yamanlar selinden sonra Laka Deresi havzasının yeşil kuşak kapsamına alınıp, erozyon kontrolü, sel önleme ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldığını dile getiren Kantarcı, çalışmasında, Laka Deresi havzasında 450 hektarlık alanın yapılaşmaya açılarak betonlaştırılması durumunda olası yüksek yağış sonrası sel felaketi yaşanabileceğine dikkat çekti.  

‘ÇAMUR SELİ GELİR’

Kantarcı, iki olasılığı şu şekilde açıkladı:

“Yüksek miktardaki bu su, beton ve asfalt kaplama ile...