21 / 05 / 2024

izmir Selçuk Kültür Merkezi

izmir Selçuk Kültür Merkezi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi'nin ortak hizmet projesi olan Selçuk Kültür Merkezi'nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İzmir Mustafa Necati Kültür Merkezi inşaatında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Cumhuriyet’in simge ismi Mustafa Necati’nin adını yaşatacak olan kültür merkezini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Gökçe, merkezin tamamlanınca bölgeye nefes aldıracak bir alan olacağını belirtti.

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Aksaray’a dev kültür projesi!

Aksaray Belediyesi, daha önce TMO’ya ait olan ve kamulaştırılan 20 bin metrekarelik arsaya Selçuklu Park Projesi’ni uyarlayacak. Yeniden tasarlanan projenin içerisinde Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi de bulunuyor. 

İzmir Sarnıç Kültür Merkezi Kasım'da açılacak!

İzmir Gaziemir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Sarnıç Kültür Merkezi'nin yapımında sona gelindi. Toplam 2 milyon 297 bin liraya mal olan merkezin Kasım'da açılması planlanıyor.

İzmir Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen kültür merkezinin temeli atıldı.

İzmir Doğanlar Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

İzmir Bornova Belediyesi tarafından inşa edilecek İzmir Doğanlar Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Merkezin 2018'de hizmete açılması planlanıyor.

İzmir Bayraklı'ya yeni kültür merkezi geliyor!

Bayraklı Belediyesi, Nafiz Gürman Mahallesinde hayata geçireceğe kültür merkezi ve cemevi projesinin temelini attı.

İzmir Kültür Tepesi 2. Etap 28 Haziran'da açılacak!

İzmit Belediyesi'nde hayata geçirilen Kültür Tepesi’ndeki 2. etap proje çalışmaları tamamlandı. Kültür Tepesi'nin açılışı 28 Haziran’da gerçekleşecek.

İzmir Selçuk'a VİP otogar!

Turizm cenneti Selçuk’a VIP otogar İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk'a hizmet verecek semt garajının proje çalışmalarını tamamladı. Efes, Meryem Ana ve Şirince gibi değerli kültür varlıklarını barındıran “turizm cenneti” bu ilçe, artık modern bir semt garajına kavuşuyor.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi açıldı!

Selçuk Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Evi’nde ilk kurslar verilmeye başlandı.

Selçuk Belediyesi Kültür Merkezi Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Mimari Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı. Serbest, ulusal ve tek kademeli olarak yapılan yarışmada 299 adet şartname satın alındı.

İzmir Selçuk'a yatırım yağacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Hükümetimiz tarafından yapılan yatırımlarla Selçuk’ta yeni bir dönem başlayacak” diye konuştu

İzmir Bornova'ya 3 yeni kültür merkezi geliyor!

Bornova'da 3 bölgeye 3 yeni kültür merkezi Bornova Belediyesi aynı anda üç ayrı semtte kültür merkezi yapıyor.

izmir Selçuk Kültür Merkezi Haberi

izmir Selçuk Kültür Merkezi


Başkan Kocaoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkını, çıkarını, birlik ve düzen içinde 77 milyon insan koruyacaktır. Giderek artan bir şiddetle, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Siyasi parti ve mezhep ayrımı gözetmeksizin, birlik olmamız lazım" dedi. Kocaoğlu, İZBAN Selçuk hattı istasyonları için ihaleye çıktıklarını da müjdeledi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi'nin ortak hizmet projesi olan Selçuk Kültür Merkezi törenle açıldı. 2 milyon 336 bin TL maliyetle hayata geçirilen kültür merkezinin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılından bu yana Alevi hemşehrilerin inançlarını, kültürlerini yaşabilmesi için kültür evi, cem evi yaptıklarını hatırlattı. Başkan Kocaoğlu, cemevi kervanına Bornova Atatürk Mahallesi, Bornova Naldöken, Bornova Altındağ, Çiğli Evka 2, Gültepe, Güzelbahçe'den sonra Selçuk'la devam ettiklerini ve önümüzdeki haftalarda da Foça Bağarası Cemevi'ni hayata...