03 / 05 / 2024

İzmir Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

İzmir Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen kültür merkezinin temeli atıldı.




İlçe belediyelerin projelerine desteklerini devam ettiren  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi'nin Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde yapacağı Kültür Merkezi'nin yapım maliyetini yüzde 70 oranında karşılayacak. 

2 bin 600 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan merkezde otopark, taziye salonu, mescit, derslikler, kafeterya, spor salonu, eğitim salonları, çocuk oyun odası, seminer odası, çocuk ve gençlik danışma merkezi, nikah ve konferans salonları ile düğün salonu bulunacak. İzmir Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi, yaklaşık 11 milyon liraya mal olacak.

Temel atma töreninde açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 sene önce ilçe olan Karabağlar'ın gerçek bir ilçe hüviyetine kavuşması için bir merkeze ihtiyacı olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Kamu alanlarını artırmak demek, çocukların sokağa çıkması, annelerin birbiriyle konuşması, fikir alışverişinde bulunması, toplumun birbirinden bir şeyler öğrenmesi, dayanışma içinde olması demek. Birbirinin yarasına merhem olması demek. Bizim en çok bu kamu alanlarına ihtiyacımız var" diye konuştu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön