18 / 05 / 2024

Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi nerede

Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi nerede

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen kültür merkezinin temeli atıldı.

''Takı kültürünü gümüş olarak devam ettirin'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu! Gümüş olanlar çok önemli bakın

Gümüş fiyatları ocak ayından itibaren sert düşüş eğilimine girdi. Konu ile ilgili İslam Memiş ''Takı kültürünü gümüş olarak değiştirin'' diyerek  yatırımcıları uyardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 149 personel alacak! İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yapılmayacak!

İş arayanların beklediği müjde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklama kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 149 personel alınacağı belirtildi.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İBB ve Kültür Bakanlığı arasında Yerebatan Sarnıcı anlaşmazlığı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, 'Büyük depreme dayanmaz' denilen tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projelerinin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda bekletilerek bir karara bağlanmadığını ileri sürerken, Kültür Bakanlığı kararın alındığını belirtti. 

4 maddede sitelerde yaşam kültürü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde yaşam kültürü" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Balıkesir Edremit Kültür Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit'te yapımı devam eden Edremit Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Yazıcı, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Edremit Kültür Merkezi inşaatında inceleme!

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ile birlikte Balıkesir’in Edremit ilçesinde hayata geçirilen "Edremit Kültür Merkezi" inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Küba Kültür Merkezi gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde!

Kübalı Blanca Nieves Garcia Cruz, kendisine ait Küba Kültür Merkezi'nin gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde olduğunu söyledi. Cruz, Taksim'deki binanın icra yoluyla satışa çıkarıldığını iddia etti.

Haliliye'de çok amaçlı kültür evleri inşa ediliyor!

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol tarafından kırsal mahallelerde başlatılan çok amaçlı kültür evleri inşaatları tamamlanarak, kalıcı eserler mahalle sakinlerinin hizmetine sunulmaya başlanıyor.

Elmalı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi açıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi’ni törenle hizmete açtı.

Antalya Elmalılı Hamdi Yazır Kültür Merkezi açılıyor!

Çalışmalarına son sürat devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 13 Ağustos Pazartesi günü Elmalılı Hamdi Yazır Kültür Merkezi’nin resmi açılışını gerçekleştiriyor.

Atatürk Kültür Merkezi yıkılıyor! Çalışanlar ne olacak?

10 yıldır kapalı olmasına rağmen kadrosunu koruyan Atatürk Kültür Merkezi’nde yıkım çalışmaları başladı. AKM’de yıllardır faaliyet olmadığı için hiçbir iş yapmayan personel, BİMER ve CİMER’e başvurdu.

Türkiye'de topraktan girme kültürü var!

Baybars Altuntaş, Para Dergisi'ndeki yazısında "Bizde “topraktan girme” kültürü var. Yoksa başka bir makete yöneliyorlar." ifadelerinde bulundu..

Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi nerede Haberi

Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi nerede


İlçe belediyelerin projelerine desteklerini devam ettiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi'nin Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde yapacağı Kültür Merkezi'nin yapım maliyetini yüzde 70 oranında karşılayacak. 

2 bin 600 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan merkezde otopark, taziye salonu, mescit, derslikler, kafeterya, spor salonu, eğitim salonları, çocuk oyun odası, seminer odası, çocuk ve gençlik danışma merkezi, nikah ve konferans salonları ile düğün salonu bulunacak. İzmir Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi, yaklaşık 11 milyon liraya mal olacak.

Temel atma töreninde açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 sene önce ilçe olan Karabağlar'ın gerçek bir ilçe hüviyetine kavuşması için bir merkeze ihtiyacı olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Kamu alanlarını artırmak demek, çocukların sokağa çıkması, annelerin birbiriyle konuşması, fikir...