08 / 07 / 2024

izmir su sorunu

izmir su sorunu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kaya Termal Otel’deki ‘Yangınlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda, yaptıkları yatırımlarla İzmir’in 2060’a kadar su sıkıntısı yaşamayacağını dile getirdi.

İzmir'de su ve atık su tarifelerine zam geldi!

İzmir'de su ve atık su tarifelerinde bulunan ücretlerde düzenleme kaydedilerek birinci kademe olan 0-4 metreküp arası tüketim haricindeki tüketime yüzde 45 oranında zam yapıldığı kaydedildi.

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

İzmir depreminin sorumluları suçlamaları kabul etmedi! İşte ifadeler!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan deprem sonrasında 4'ü müteahhit 9 kişi gözaltına alınmış, 7 kişi tutuklanmıştı. 114 kişiye mezar olan apartmanların sorumlularının ifadeleri ortaya çıktı. İfadelerde suçluların hiçbirinin suçu kabul etmeyip başkalarını suçlaması dikkat çekti.

İzmir'deki deprem faylarında sıcak su ve gaz çıkışı tespit edildi!

İzmir'de meydana gelen depremden sonra Tuzla ve Gülbahçe fayı üzerinde sıcak su kaynakları, gaz çıkışları ve sıvılaşmaya dair izlere rastlandı.

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

İzmir Gültepe'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

İzmir’in kalbi Konak’ın Gültepe Semti’nde bulunan ve halk arasında ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgenin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü.

İzmir Alsancak Stadı'nda ruhsat sorunu!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül'de temeli atılan İzmir Alsancak Stadı toplu ulaşım ağının kesişme noktasında yer alıyor. İzmir Alsancak Stadı'nda şu sıralar ruhsat sorunu yaşanıyor.

Yüksekova'nın su sorunu çözülüyor!

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, Yüksekova'nın yeniden bir yapılanma ve değişim sürecine girdiğini söyledi.

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

İzmir'deki 22 su deposu yenileniyor!

Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’da 22 su deposu yenileniyor İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’daki su depolarını baştan sona yeniliyor 3 ilçeye daha sağlıklı, güvenli ve kaliteli su vermek için yürütülen çalışmalar 1.7 milyon liraya mal olacak.

Antalya Akseki'nin 35 yıllık su sorunu çözüldü!

Akseki Susuz Şahap Mahalle Muhtarı Kemal Ulaş, 100 yıllık su sorunlarını tarihe gömen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi. Türel, Susuz Şahap’ın adının artık Sulu Şahap olması gerektiğini söyledi.

izmir su sorunu Haberi

izmir su sorunu

Orman Yangınlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı için İzmir'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in 2060'a kadar su ihtiyacının garanti altında olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, İzmir Kaya Termal Otel'de 2014 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Yanan alan miktarının azaldığını belirten Eroğlu, geçtiğimiz yıllara oranla rakamın 3'te 1'e düştüğünü söyledi. Toplantı sonunda yangınla mücadelede başarı gösteren muhtar ve yetkililere teşekkür plaketi verildi. 

Bakan Eroğlu, İzmir'in Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu belirterek, "Ege'nin evladıyım, ne yapılsa azdır" dedi.


Bizden önce yatırım yoktu

Eroğlu, İzmir'e 25 milyar lira yatırım yapıldığını belirterek. "Bu bölgenin evladı olarak, İzmir için elimden ne gerekirse yapmaya gayret gösteriyorum. Sadece İzmir'e yaklaşık 25 milyar lira yatırım yapıldı. Bunlar bizim boynumuzun borcu. İzmir'de ne kadar baraj gölet varsa yapmak...