04 / 05 / 2024

İzmir tapu 2018

İzmir tapu 2018

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ), yapılan parselasyon çalışmaları kapsamında ikinci etabın tapuları da sahiplerine törenle teslim edildi.   

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

İzmir Gaziemir'e bağlı Sarnıç Mahallesi'nde 40 yıldır devam eden tapu sorunu için vatandaşlar çözüm bekliyor. 

2020'de e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgisi sorgulandı!

Geçtiğimiz yıl e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgi sorgulaması yapıldı. Tapu sorgulaması en çok İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapıldı. 

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

İzmir Foça Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

İzmir Foça İlçe Tapu Müdürlüğü ile İzmir Foça Belediyesi arasında ‘‘Rayiç Bedeli İşlemleri Protokolü" için imzalar atıldı.

İzmir Narlıdere'de tapu işlemlerine büyük kolaylık!

İzmir Narlıdere Belediyesi ile Narlıdere Tapu Müdürlüğü, tapu işlemlerini kolaylaştırmak için işbirliği protokolü imzaladı.

İzmir Konak'ta tapu işlemleri için yeni dönem başladı!

İzmir Konak Belediyesi, vatandaşların tapu işlemlerini kolaylaştırmak için taşınmazların rayiç değerler verilerini Konak Tapu Müdürlüğü’yle elektronik ortamda paylaşacak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

2019'da 11 milyon tapu el değiştirdi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre; tapuda 2019 yılında 10 milyon 892 bin 283 işlem yapıldı. En çok işlem ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da yapıldı...

Parsel sorguda 2018 satışları açıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması ekranındaki Analiz menüsüne 2018 yılı verileri hizmete açıldı.

Güney Kıbrıs'ta 2018'de 9.2 bin gayrimenkul satıldı!

Politis’in Rum Tapu ve Kadastro Dairesi’nin açıkladığı 2018 yılı verilerine göre, Güney Kıbrıs'ta 9 bin 242 gayrimenkul satışı yapıldı. Bunların 4 bin 367’sini ise yabancılar satın aldı.

Mistral İzmir Towers 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Mistral İzmir Towers projesinin 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Mistral GYO Konak arsası 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İzmir İli; Konak İlçesi; Mersinli Mah. 8554 ada 6 parsel arsa vasıflı gayrimenkulün 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

2018'de 8 bin İranlı İzmir’den ev aldı!

Komşu İran'dan Türkiye'ye akın başladı. 2018 yılında 8 bin İranlı İzmir’den ev satın aldı. Yatırımcılar, "İzmir çok güzel hem de çok merkezi. Burada ev aldığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

İzmir tapu 2018 Haberi

İzmir tapu 2018

 
Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk tapu dağıtım töreninde konuştu. Uzun zamandır fazlasıyla çaba gösterilen bir sürecin sonuna geldiklerini belirten Porsuk “1300 hektar alan içinde yapılan imar planımız, 2015 Temmuz ayında onaylanmıştı. Üç etap halinde parselasyon yapma kararı almış ve hemen çalışmaya başlamıştık. 21 Eylül 2017’de birinci etabın tapularını dağıttık. Şimdi ikinci etabın tapularını dağıtıyoruz” dedi. 

150 milyon liralık yatırım

İkinci etapta iki askı süreci yaşandığını ve gelen talepler doğrultusunda mevzuatın müsaade ettiği ölçüde tapu sahipleri lehine düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Porsuk, “İkinci etap parselasyon çalışmalarının tamamlanması ve tapuların sahiplerine dağıtılmasıyla bizler de altyapı çalışmalarına başladık. Bundan sonra yatırım üretim ve istihdam zamanıdır. Önümüzde Yiğitler Barajı hariç 150 milyon liralık yatırım söz konusu. Ülkemizin 2023...