04 / 05 / 2024

İzmir Tariş arazileri

İzmir Tariş arazileri

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

Bergama'da satışa çıkarılan tarım arazileri TBMM'de!

İzmir'in Bergama ilçesinde satışa çıkarılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

2B arazileri için adil fiyatlandırma yapılmalı!

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, orman özelliği kalmamış, hazine adına orman alanları dışına çıkarılmış olan 2/B arazileri için belirlenen fahiş rayiç bedellerini meclise taşıdı.

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

Tarım arazileri üzerindeki hobi bahçelerine para cezası!

İzmir Valiliği tarafından Menderes'teki verimli tarım arazileri üzerine kurulan hobi bahçeleriyle ilgili para cezası verildi. Mülk sahipleri, çevresini tel örgülerle örerek, üzerine prefabrik yapı kurduğu tarım alanlarını eski haline getirecek.

İzmir'deki tarım arazileri TBMM gündemine taşındı!

2002-2018 yılları arasında İzmir'deki tarım arazileri ve tarımsal destekler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

Hazineye ait tarım arazileri için başvurular 4 gün sonra bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazineye ait tarım arazileri için başvuru tarihinin 19 Kasım'da sona ereceğini açıkladı. Kurum, araziler için 90 bin başvurunun olduğunu ifade etti.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

Murat Kurum: Askeri arazileri rant olarak görmedik!

Son zamanlarda askeri arazilerin kullanımıyla ilgili dolaşıma sokulan yalan haberlere en yetkili ağızdan cevap geldi. İstanbul'da çeşitli incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Biz hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik" dedi.

Van Gürpınar'da hazine arazileri konulu toplantı yapıldı!

Van'ın Gürpınar ilçesinde hazine arazilerinin kiralanması ve satışı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Hazine arazileri toplantısı Kültür Merkezinin konferans salonunda yapıldı.

Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Hazine arazilerinin çiftçilere kiraya verileceğini açıklamıştı. Peki, Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Evora İzmir için ÇED süreci başladı!

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde yer alan Tariş Birlikleri’ne ait kamu arazileri, Emlak Konut GYO A.Ş’ye devredildikten sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca bölgenin imar planları düzenlendi. 

Siirt'teki hazine arazileri kiralanabilecek!

Siirt’te tarım amaçlı kullanılan hazine arazileri 10 yıllığına kiralanacak. Siirt Valiliği, konu ile ilgili açıklama yaptı.

İzmir Tariş arazileri Haberi

İzmir Tariş arazileri


İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde Alsancak Stadı ile Mürselpaşa Bulvarı arasında kalan Özak GYO'nun konut, rezidans, AVM, ofis ve hastane projesi yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu. Alanda hiç kamusal yol öngörülmeden bu erişim olanağının parkın tasarımında inisiyatife bırakılmış olmasının şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, planlama mevzuatına, plan tekniğine ve kamu yararına uygun olmadığı kanaatine varan İzmir 4. İdare Mahkemesi, dava konusu plan değişikliği nedeniyle uygulamaya geçilebileceği gözönüne alındığından telafisi güç ve imkansız zararlar doğabileceği için hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, turizm-ticaret- kültür plan notuna konut eklenmesinde ısrar edilecekse mutlaka mahkemenin iptal...