17 / 05 / 2024

İzmir Tasarım Koridorları

İzmir Tasarım Koridorları

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve de Türkiye genelinde 77 projenin başvurduğu “Tasarım Koridorları” ulusal fikir yarışmasında ödül kazanan 5 proje belli oldu.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Evora İzmir'e En İyi Mimari Tasarım ödülü!

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sloganıyla inşa edilen Evora İzmir projesi SOTCA organizasyonunda, ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüne layık görüldü.

Karabağlar Ulusal Kent Meydanı Tasarım Yarışması'na yoğun ilgi!

İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından başlatılan Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na yoğun ilgi geldi. Yarışmanın birincisine 75 bin TL ödül verilecek.

İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı kıyılarının yeniden tasarlanacağı İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi”nde sıra Bayraklı'ya geldi.

Mobilya Tasarımı kapsamında 26 proje sergilendi!

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri stres ve teknolojiden uzaklaşmak için kitaplarına ve evcil hayvanlarına sığınanlara yönelik mobilya tasarımları hazırladı.

Bozcaada Kentsel Tasarım Rehberi halkın onayına sunuldu!

Bozcaada Belediyesi, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan “Kentsel Tasarım Rehberi”ni ada halkının onayına sundu. Büyük önem taşıyan çalışma, Bozcaadalıların görüş ve önerilerini bekliyor…

Mimarlar Odası'ndan İzmir'e tramvay ve kıyı tasarım eleştirisi!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alpaslan ve yönetim kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yapımı devam eden Konak ve Karşıyaka tramvayları ve Kıyı Tasarımı projelerini eleştirdi.

Çınaroğlu Mimarlık her yapının tasarımını gerçekleştirecek!

İzmir Ayrancılar Mahallesi'nde hizmete giren Çınaroğlu Mimarlık, Ayrancılar'ın değil tüm Torbalı'nın mimari yapısını kâğıda dökecek. Barış Manço Caddesi üzerindeki işletmede, konut tasarımlarının yanı sıra her türlü yapının tasarımı gerçekleştirecek.

Türkiye İMSAD Kentsel Tasarım Kalite Ödülü Gaziemir'in!

Türkiye İMSAD “Kentsel Tasarımda Kalite Ödülü”nü Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi ile projenin mimarları Büşra Al, İlker İğdeli ve Berrin Özdemir ile İzmir Büyükşehir Belediyesi kazandı.

Gaziemir Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İzmir'de kentsel dönüşüm alanı içindeki Gaziemir Aktepe ve Emrez mahalleleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması düzenlendi. Yarışmayı Üniversitesi Mimarlık Bölümü kazandı.

İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasına yönelik “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidinin yapım çalışmalarını sürdürüyor

İzmir Metrosu'nda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi!

Günde 350 bin yolcu taşındığı İzmir Metrosu’nda kullanılacak 85 yeni vagonun dış ve iç tasarımını belirledi. Çin’de üretimi devam eden ve 192 milyon liraya mal olacak vagonların tasarımında metal ile ahşap uyumu öne çıktı.

Gönye Proje Tasarım Avrupark'ı tasarlayacak!

Gönye Proje Tasarım, projelerinin arasına Avrupark'ı da ekledi. Proje için satış ofisiyle örnek daireleri tasarlayan Gönye, ayrıca sosyal tesis, lobi ve koridorların iç tasarımı üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor.

İzmir Tasarım Koridorları Haberi

İzmir Tasarım Koridorları

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tasarım ve tasarımcıların desteklenmesi amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği “Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması" sonuçlandı. İzmir Akdeniz Akademisi'nin düzenlediği ve Türkiye'nin birçok kentinden 77 başvurunun olduğu yarışmada 5 proje, eşdeğer ödül almaya hak kazandı.


Yarışma kapsamında kent içinde tasarımlarını yapacakları yeri kendileri seçen yarışmacılar, kentin çeşitli kamusal alanlarında performans ve diğer sanatsal etkinlikleri içinde barındıran, taşınabilir, çok amaçlı mekan tanımlayan tasarımlar oluşturdu. İzmir'i Akdeniz'de saygın bir tasarım merkezi haline getirmek için atılan adımlardan biri olan yarışmada, ödül almaya hak kazanan 5 eşdeğer projeye 20'şer bin TL verilecek. Ödül töreni ve sergi açılışı 27 Eylül 2014 Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.


Eşdeğer ödüle layık görülen 5 proje; Prof. Dr. Fatma Cana Bilsel, Mimar Turgut Çıkış,...