05 / 05 / 2024

İzmir termal

İzmir termal

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir, sağlık turizminin başkenti olabilecek potansiyele sahip" diyerek, hükümetin vereceği destekler ile bunu gerçekleştirebileceklerini dile getirdi

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

İzmir Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temeli atılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin ortak olduğu İzmir Jeotermal  A.Ş, Doğanbey’de satın alınan 42 dönüm arazide inşa edilecek olan Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temelini ilkbaharda atıyor.

Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi imar planı askıda!

İzmir Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı askıda...

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi imar planı askıda!

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi Gümüldür Kesimine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıda...

İzmir Ege Uğurlu Termal Resort'un ihalesi yine ertelendi!

Dikili İcra Dairesi tarafından İzmir İli, Dikili İlçesi'nde bulunan Ege Uğurlu Termal Resort&Spa'yı satışa çıkarıldı. Daha önce 2 kere ihalesi ertelenen turizm tesisinin toplam satış bedeli 9 milyon 536 bin 810 TL olarak belirlendi.

İzmir Ege Uğurlu Termal Resort icradan 9.5 milyon TL'ye satılıyor!

Dikili İcra Dairesi tarafından İzmir İli, Dikili İlçesi'nde bulunan Ege Uğurlu Termal Resort&Spa'yı satışa çıkarıldı. Söz konusu turizm tesisinin toplam bedeli 9 milyon 536 bin 810 TL olarak belirlendi.

İzmir Hayıtlı Merada Termal Tatil Köyü'nde satılık devremülk!

Merada Termal Tatil Köyü İzmir'in Dikili ilçesi Hayıtlı Koyu'nda hayata geçiyor. Merada Termal Tesisleri toplamda 600 daire ile 270 bin metrekare arsa üzerinde yükseliyor.

Ege Uğurlu Termal icradan 9.5 milyon TL'ye satılıyor!

Dikili İcra Dairesi tarafından İzmir İli, Dikili İlçesi'nde bulunan Ege Uğurlu Termal Resort satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 9 milyon 536 bin 810 TL olarak belirlendi.

Doğanbey Termal Turizm Merkezi imar planı askıda!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan İzmir Seferihisar İlçesi, Doğanbey Termal Turizm Merkezi Tevsii Doğanbey Mahallesine ait 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı dün askıya çıkarıldı...

Balçova Termal'i ayda 6 bin kişi ziyaret etti!

İzmir İl Özel İdaresi'nin kapatılmasının ardından Hazine'ye devredilen, Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezlerinden Balçova Termal AŞ ile ilgili özelleştirme konusunda bir çalışmanın olmadığı belirtildi.

İzmir Denizatı Termal Turizm Tesisleri projesi başlıyor!

TETAŞ Turizm Endüstri Ticaret A.Ş, Denizatı Termal Turizm Tesisleri İzmir Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Köyü'nde 465 odalı ve 60 rezidans dairenin yer alacağı projeye başlayacak.

İzmir Torbalı'da termal tesis için çalışmalar başladı!

İzmir Torbalı'da Çamlıca Mahallesi 'nde yapılacak olan ve tüm Torbalı 'yı yakından ilgilendiren termal tesis için kazma vuruluyor. Kadastro ölçümleri yapıldı, yılbaşından sonra çalışma başlıyor.

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği, Balçova Termal Tesisleri'ne talip oldu!

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği, kapatılan İl Özel İdare'nin paylaşılamayan tesisini, sağlık turizmin merkezi yapma hedefiyle işletmek istediklerini açıkladı. Balçova Termal Tesisleri'ne İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği talip oldu.

İzmir termal Haberi

İzmir termal

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in sağlık turizminin başkenti olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. 


Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, "Güçlü ve Dengeli Büyüme için Yapısal Dönüşüm" programını değerlendirdi.


Programda sağlık turizminin geliştirilmesinin ve sağlık endüstrilerinde yapısal dönüşümün yer aldığını hatırlatan Demirtaş, "Hükümetin bu açıklamaları İzmir için belirlediğimiz vizyon ile de birebir örtüşüyor. İzmir, sağlık turizminin başkenti olabilecek potansiyele sahip. Hükümetimizin vereceği destekler ile bunu yapabiliriz ama öncelikle İnciraltı Bölgesi’ni bir sağlık kampüsü olarak planlamamız gerekiyor" dedi.


Demirtaş, 9 öncelikli projeden ikisinin Sağlık Endüstrilerinde Yapısal Dönüşüm ve Sağlık Turizminin geliştirilmesi olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:


"Başbakanımızın açıkladığı sağlık turizminin geliştirilmesi hedefine göre hedef ülke bazlı eylem planları oluşturulacak, teşvik sistemi sadeleştirilecek. Sağlık alanında konulan hedefler bizim İzmir için belirlediğimiz...