28 / 04 / 2024

izmir torbalı kentsel dönüşüm son durum

izmir torbalı kentsel dönüşüm son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen Torbalı’daki Çaybaşı-Yeni Mahalle’de uygulama yetkisinin Torbalı Belediyesi’ne ait olduğunu açıkladı.

İzmir Torbalı kentsel dönüşümle modernleşiyor!

Torbalı’da hızla yükselen binalar ilçenin mimari yapısına yön veriyor. İnşaatçıların kentsel dönüşümle yaptığı birbirinden güzel binalar ile Torbalı modern bir görünüme kavuşuyor.

İzmir Torbalı kentsel dönüşümle yenileniyor!

Torbalı'da hızla yükselen binalar ilçenin mimari yapısına yön veriyor. İnşaatçıların yaptığı birbirinden güzel binalar ile Torbalı her geçen gün daha da modern bir görünüme kavuşuyor .

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm ihalesi 3. kez iptal edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere'de 44 bin 345 metrekarelik alanda 280 konut ile 33 iş yeri yapımını öngören kentsel dönüşüm ihalesi üçüncü kez iptal edildi.

Realty World, İzmir Torbalı'da ofis açtı!

Dünyanın en çok bilinen gayrimenkul markası olan Realty World artık İzmir Torbalı'da. Uzun yıllardır emlak sektöründe hizmet veren Ahmet Demir, Realty World ile ilçede hizmet verecek.

İzmir Torbalı'da kentsel dönüşüm başladı!

İzmir Torbalı'da inşaat sektörü hızla ilerlerken kısa sürede yapılan yeni binalar ile ilçenin çehresi değişiyor. Bu nedenle Torbah'daki Kuşçuburun, Yazıbaşı, Pancar, Atalan gibi İzmir-Aydın karayolu üzerinde ve yakınında bulunan yerleşim alanları dönüşüyor.

İzmir'deki kentsel dönüşüm projesi ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karalar'da Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerindeki 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi için "yüzde 100 uzlaşma" sağlayarak yapım ihalesine çıkıyor.

İzmir'de kentsel dönüşüm değil bina yenileme yapılıyor!

MÜFED Başkanı Necip Nasır, İzmir'de müteahhitlerin kentsel dönüşüm adı altında yık - yap sistemine yönlendirildiğini, ancak bunun kentsel dönüşüm değil, bina yenileme olduğunu dile getirdi.

İzmir'de kentsel dönüşüm büyük sorun!

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, "İzmir'de kentsel dönüşüm çok büyük bir problem olarak görülüyor. Kentsel dönüşüm olmadan İzmir ne bir şehir olarak güzelleşecek ne başka bir şey olacak." dedi.

İzmir Torbalı Karakuyu Mahallesi meydan düzenlemesi hizmete açıldı!

Torbalı Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek meydan projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. İlçenin Karakuyu Mahallesi'nde meydan düzenlemesi tamamlanarak hizmete açıldı.

İzmir Torbalı'da emlak piyasası durgun!

Yaman Emlak sahibi Mehmet Yaman Torbalı'daki emlak piyasasını yorumladı. Yaman, yapılan ve yapılmakta olan yeni evlere rağmen ilçede emlak piyasasının son günlerde durgun olduğunu söyledi.

İzmir Torbalı'da okul yolları asfaltlanıyor!

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde okul ve derslik yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı'na 50 dönüm arsa bağışlayan Torbalı Belediyesi, okul yollarının asfaltlanmasına öncelik verdi.

İzmir’deki kentsel dönüşüm desteği meclis gündeminde!

İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik devlet desteği TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, kentsel dönüşüm kredileri ve kira yardımları konusunda sordu.

İzmir Torbalı'da kamu projeleri için arsa satışları yapıldı!

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde yeni hastane, demiryolları vagon onarım merkezi, asfalt üretim tesisi, okul binaları, mesire ve belediye hizmet alanları gibi projelerin hayata geçirilmesi amacıyla arsa satışları yapıldı.

izmir torbalı kentsel dönüşüm son durum Haberi

izmir torbalı kentsel dönüşüm son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen Torbalı’daki Çaybaşı-Yeni Mahalle’de uygulama yetkisinin Torbalı Belediyesi’ne ait olduğunu açıkladı. 

Söz konusu mahalleleri kapsayan 5.7 hektarlık alandaki “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” uygulama yetkisi için Torbalı Belediyesi’nce yazılı talepte bulunulduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu talebin 2011 yılında Büyükşehir Meclisi tarafından uygun görüldüğünü ve bu doğrultuda karar alınarak Bakanlar Kurulu onayına sunulmak üzere ilgili Bakanlığa gönderildiğini söyledi. 

2012 yılındaki Bakanlar Kurulu kararının ilanından sonra, yine aynı yıl kaleme alınan “Torbalı Belediyesi’ne verilen uygulama yetkisi” ile ilgili yazı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile birlikte ilçe belediyesine bildirildi.


Yetki istendi, verdik

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yaşanan süreci şöyle özetledi:

“Ekim 2010 yılında Torbalı Belediye Başkanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderilen...