16 / 05 / 2024

izmir Turizm Master Planı

izmir Turizm Master Planı

8500 yıllık tarihi değerler turizm ile buluşuyor. Yaşar Üniversitesi ile işbirliği yapan Bornova Belediyesi, 2014 -2019 yıllarını kapsayan " Bornova Turizm Master Planı "nı hazırladı

İzmir Karaburun'da konut ve turizm imarlı 2 arsa satılıyor! İhalesi Eylül'de! 

İzmir Karaburun Belediyesi, İzmir ili, Karaburun ilçesi, İskele Mahallesi'nde yer alan 2 adet konut ve turizm imarlı arsayı satıyor. Peki Karaburun'daki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Arsaların satış fiyatları ne kadar? 

Master 34 Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Master 34 Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ammar Abdulrahman tarafından kuruldu.

Master Archıtect Mimarlık Gayrimenkul Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Master Archıtect Mimarlık Gayrimenkul Ve Turizm Limited Şirketi bugün Başakşehir’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Artur Maerov ve Nurbıı Namıtokov tarafından kuruldu.

Master İstanbul Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Master İstanbul Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 150 bin TL sermaye bedeli ile Ehsan Abolfazlıkarızı ve Mılad Hematı ortaklığında kuruldu.

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

İzmir için deprem master planı önerisi!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 5.4’lük sarsıntı yaşanmasıyla deprem gerçeği gündeme geldi. İzmir’in deprem master planı olmadığı belirlendi.

Bursa'nın turizm master planı çıkarılacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA ) ile kentin turizm master planı için önemli bir karar aldıklarını ifade etti.

"Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtıldı!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca hazırlanan "Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtım toplantısı Kars'ta yapıldı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğündeki toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, bazı protokol üyeleri ile yetkililer katıld

Master Grup Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Master Grup Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Waseem Mouma tarafından kuruldu. 

Türk ve Venezuela müteahhitleri Karayipler’de proje üretecek!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Venezuela Yurtdışı Müteahhitler Birliği AVEXCON ile Latin Amerika ve Karayipler’de müteahhitlik alanında işbirliği yaptı. Görüşmelerde, Venezuela Turizm Master Planı’nın Türk proje firmaları tarafından yapılması teklif edildi.

Bozcaada’da silueti bozan yapılar için yeni plan hazırlanacak!

BOZCAADA turizminin geliştirilmesi için bir turizm master planı hazırlamak isteyen Bozcaada Belediyesi, Ocak 2016’da Batman Üniversitesi’yle bir protokol imzaladı. Ardından üniversiteden bir ekip Bozcaada’ya giderek incelemelerde bulundu.

İzmir Özdere Kesre Turizm Bölgesi çevre düzeni planı askıda!

İzmir Menderes İlçesi ( Kesre ) Mevkii Turizm Bölgesine ait 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıda...

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi imar planı askıda!

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi Gümüldür Kesimine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıda...

izmir Turizm Master Planı Haberi

izmir Turizm Master Planı


8 bin 500 yıllık tarihi ile Roma, Antik Yunan, Selçuklu, Osmanlı gibi pek çok uygarlığa mekan olan ve Levanten kültürü gibi zenginlikleri barındıran Bornova'da kentin turizm potansiyelini büyütmek için harekete geçildi. Yaşar Üniversitesi ile işbirliği yapan Bornova Belediyesi, 2014-2019 yıllarını kapsayan Bornova Turizm Master Planı'nı hazırladı. Bornova'nın turizm yatırımlarına ve tanıtım stratejilerine yön verecek olan plan, Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen geniş katılımlı bir toplantıyla kamuoyuna açıklandı.


Önemli iki miras

Bornova Turizm Master Planı Proje Koordinatörü, Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir yapılan çalışma hakkında bilgi verdi. Yeşilova Höyüğü'nde yapılan kazılarda tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığı kanıtlanan Bornova'nın turizm potansiyelinin artırılması amacıyla hazırlanan planda, bu amaca yönelik hedefler oluşturuldu. İlyada...