10 / 05 / 2024

izmir üniversite

izmir üniversite

Bornova Belediyesi, üniversitelerle olan işbirliğini her geçen gün geliştiriyor. İlçe sınırları dışındaki üniversitelerle de fikir paylaşımında bulunuyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üniversiteleri bir hazine olarak gördüklerini söyledi.

İzmir Karabağlar'da üniversite ve konut alanı tartışması!

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin üniversiteye vermek istediği alanın, mahkeme kararına rağmen konut yaptırmak istendiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, "Karabağlar üniversite mi istiyor, konut mu istiyor onun kararını versin" dedi.

İzmir Kınık’ın üniversite hayali gerçek oluyor!

İzmir'in Kınık ilçesinin uzun süredir beklediği üniversite hayali gerçek oluyor. Kınık Üniversitesi için çalışmalara başlanıyor.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi 780 milyon euroya mal olacak!

İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, İzmir’in 780 milyon euroluk Bayraklı Şehir Hastanesi, üniversite hastaneleri ve ilçelerde hizmete açılacak devlet hastaneleriyle Türkiye’nin sağlık üssü olacağını söyledi.

Kartal Cevizli Tekel Fabrikası üniversite mi oluyor?

İstanbul Kartal'da bulunan eski Cevizli Tekel Fabrikası'nın arazisi CHP'li belediyenin ve halkın park olsun talebine rağmen, eski AKP'li bakanın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu için vakıf üniversite alanına dönüştürüldü.

Necip Nasır: Konutta en büyük talep İzmir'de olacak!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin izmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

Malatya'ya ikinci üniversite geliyor!

Malatya’da kurulacak ikinci üniversite için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin talimatları ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay bir çalışma yürütüyor.

İzmir Demokrasi Üniversitesi kuruldu!

6745 Sayılı Kanun ile İzmir'de İzmir Demokrasi Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu. Üniversite, 16 fakülteden oluşuyor..

İzmir Bakırçay Üniversitesi kuruldu!

Bugünkü Resmi gazete'de yayımlan Kanun ile İzmir'de İzmir Bakırçay Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu..

Konya'ya daha fazla üniversite yapılmalı!

Konyalı hayırseverler tarafından İstanbul'a kazandırılan Rumeli Üniversitesi'nin Konyalı kurucu rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Yenigün'e konuştu. Aynural, "Konya, Türkiye'nin sayılı şehirlerinden birisi. Konya'ya daha fazla üniversite yakışır diye düşünüyorum" dedi.

İzmir'e iki yeni devlet üniversitesi inşa edilecek!

İzmir Bakırçay ve İzmir Demokrasi Üniversiteleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın katkılarıyla faaliyete geçecek. Bu iki üniversite 2016-2017 öğretim yılının ikinci döneminden itibaren öğrenci kabul edecek.

4 ilde 1 üniversite, 2 hastane, 59 okul kapandı!

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen 1 üniversite, 2 hastane, 59 okul, 38 dernek ve 4 vakıf kapatıldı.

İzmir'de 3 üniversite, 41 özel okul ve 2 sağlık kuruluşu kapatıldı!

İZMİR'de, ilan edilen OHAL kapsamında alınan önlemlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi.

Konak'ın parklarını üniversite öğrencileri tasarlayacak!

"Konak için tasarlıyoruz" atölye çalışmasına katılan üniversite öğrencileri, oturma alanlarından peyzaj düzenlemelerine kadar Konak’ın parkları için birçok farklı tasarım üretti.

izmir üniversite Haberi

izmir üniversite

Başkan Olgun Atila,bu anlamda, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik'le bir araya geldi. Başkan Atila, üniversiteleri birer hazine olarak gördüklerini söylerken, Rektör Çevik; "Sadece diploma veren kurumlar olmamalıyız" diye konuştu. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfiıllah Çevik, daha çağdaş bir kent yaratma yolunda üniversitelerle işbirliği yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'yı ziyaret etti. Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi'ndeki buluşmada Gediz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Erdoğdu Erkarslan, aynı bölümde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Şebnem Yücel ile Bornova Belediyesi'nin ilgili başkan yardımcıları ve müdürleri de hazır bulundu. 

Başkan Atila: Üniversitelerimizi hazine olarak görüyoruz Ziyaretleri nedeniyle Rektör Çevik'e teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üniversiteleri bir hazine olarak gördüklerini söyledi. Bornova'nın, sınırları içinde...