27 / 04 / 2024

Olgun Atila: Üniversiteler birer hazine!

Olgun Atila: Üniversiteler birer hazine!

Bornova Belediyesi, üniversitelerle olan işbirliğini her geçen gün geliştiriyor. İlçe sınırları dışındaki üniversitelerle de fikir paylaşımında bulunuyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üniversiteleri bir hazine olarak gördüklerini söyledi.



Başkan Olgun Atila,bu anlamda, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik'le bir araya geldi. Başkan Atila, üniversiteleri birer hazine olarak gördüklerini söylerken, Rektör Çevik; "Sadece diploma veren kurumlar olmamalıyız" diye konuştu. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfiıllah Çevik, daha çağdaş bir kent yaratma yolunda üniversitelerle işbirliği yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'yı ziyaret etti. Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi'ndeki buluşmada Gediz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Erdoğdu Erkarslan, aynı bölümde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Şebnem Yücel ile Bornova Belediyesi'nin ilgili başkan yardımcıları ve müdürleri de hazır bulundu. 

Başkan Atila: Üniversitelerimizi hazine olarak görüyoruz Ziyaretleri nedeniyle Rektör Çevik'e teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üniversiteleri bir hazine olarak gördüklerini söyledi. Bornova'nın, sınırları içinde üç üniversite barındıran bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Atila, "Biz bunu bir şans olarak görüyoruz. 

Birçok projemizi üniversitelerimizle birlikte yürütüyor ve akademik destek alıyoruz. Tüm üniversitelerimizin projelerine talibiz. Öğrencilerimize büyük kolaylık sağlayacak Dost Kart projemiz önümüzdeki ay hayata geçecek. Stratejik planımızı Ege Üniversitemiz ile birlikte hazırlıyoruz.Gediz Üniversitesi ile de işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyarız" diye konuştu. 


Rektör Çevik: Sadece diploma veren kurumlar olmamalıyız Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. 

Seyfullah Çevik ise üniversitelerin sadcce diploma veren kurumlar olmaması gerektiğini ifade etti. Görevinde başarılar dilediği Başkan Atila'nm üniversitelerle ilgili yaklaşımını çok olumlu bulduğunu belirten Rektör Çevik, "Mimarlık Fakültemiz daha modem kentlerin yaratılması yönünde önemli çalışmalar yapıyor.  İzmir  Büyiikşehir Belediyesi başta olmak üzere pek çok belediye ile işbirliği içerisindeyiz. 

Kentsel Tasarım Müdürlüğü oluşturmanızı çok olumlu bulduk. Bu nedenle 'Hangi noktada katkımız olur?' diye ilgili akademisyenlerimizle birlikte geldik. Her türlü işbirliğine hazırız" dedi. 


Son Dakika


Geri Dön