23 / 12 / 2024

Olgun Atila: Bornova'da klasik anlayışın dışına çıkacağız!

Olgun Atila: Bornova'da klasik anlayışın dışına çıkacağız!

Belediyeyi daha dinamik hale getirip, hızlı, üretken bir şekilde halkın taleplerine yanıt vermek için planlama çalışmasına başladığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kapısını açık tutuyor.



Bornova Belediye Başkanlığı görevine seçildikten sonra makam odasının kapısını hiç kapatmadan tebrik ziyaretlerini kabul eden Olgun Atila, projelerini hayata geçirmek için sahaya iniyor. 

"Sahaya inmek" deyimi tam Yüksek Mimar Olgun Atila için söylenmiş. 

Çünkü; 32 amatör spor kulübünü barındıran ve Türkiye'de ilk futbol oynanan Bornova'nın genç başkanı ilk müjdesini aracılığımızla sporsever Bornovalılara verdi: "Doğanlar Stadyumu bir yıl içinde tamamlanacak..." dedi. İzmir'de yapılacak stadyum tartışması sürerken, Başkan Olgun Atila, "Atı alan Üsküdar'ı geçer!" diye konuştu. 

10 bin kişilik Doğanlar Stadyumu'nu gezen Atila, Altındağ Spor Salonu'nun yapımını da bazı değişikliklerle hızlandırıp, daha ekonomik bir şekilde halkın hizmetine sunulacağını açıkladı. 

Bornovalıların "Arkadaşımız" dedikleri ve seçime "Bornova bizim evimiz!" sloganıyla giren Başkan Yüksek Mimar Olgun Atila ile Dramalılar Köşkü'nde buluştuk. 

Seçim kampanyası döneminde Bornovalılarla kurduğu sıcak ilişkiyi göreve seçüdikten sonra da sürdüren Başkan Olgun Atila, makam koltuğu yerine vatandaşlarla yan yana sandalyelerde oturuyor. 

Kısa sürede; yaklaşık 2 bin 800 kişiyi ağırlayan Başkan Olgun Atila, "Ziyaret dönemi bitiyor. Artık Bornovalılar beni sokaklarda, evlerinin önünde, kendi yanlarında görecekler" dedi. Bu arada makam kapısının sürekli açık olduğunu da sözlerine ekledi. 

Bornovalıların kendi içlerinden birinin belediye başkanı seçilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını, bunu da her ziyarete gelenin özellikle vurguladığım belirten Bornova Belediye Başkam Olgun Atila, "Vatandaşlarımızın olumlu düşünceleri bize güç 


Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila, Türkiye'de futbolun Bornova'da başladığını belirterek, öncelikle Doğanlar Stadyumu'nun bitirileceğini söyledi. Vatandaşın kendisini sokakta ve yanında bulacağını belirten Başkan Atila, "sıkılmadık el, hatır sorulmadık insan kalmayacağını" söyledi. 

veriyor. Bu nedenle, 'Bornova Bizim Evimiz' sloganı ile çıktığımız yolda elde ettiğimiz başarıyı kutlayan herkese bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz. Artık hızlı bir şekilde projelerimizi hayata geçirme zamanı geldi" dedi. 

Atila, bundan sonra Bornovalıların ihtiyaç duyduğu hizmetleri onların yanına gidip belirleyerek yapacaklarını, sorunları anında çözeceklerini söyledi. Atila, "Artık Bornovalılar beni sokaklarda, evlerinin önünde, kendi yanlarında görecekler" dedi.

 

Belediyenin kapısı açık

GÖZLEM'i takip ettiğini belirten Olgun Atila, Bornova'nm nüfusuyla 52 ilden büyük olduğunu, büyükşehirler arasında karşılaştırma yapılırsa beşinci sırayı alacağını anlattı. 

500 binin üzerindeki yerleşik nüfusa her gün 1,5 milyon kişinin girdi-çıktılarla eklendiğini belirten Olgun Atila, "Belediyenin kapısı herkese sonuna kadar açık. Organizasyon ve eğitim eksikliklerini tamamlayarak herkesin evi gibi rahatça girip çıkacağı belediyemizde tüm yasal işlemler anında çözülecek. 

Tabii ki, kim olursa olsun bizden yasadışı bir şey istenmeyeceğini ve kanundışı bir olaya girilmeyeceğini de gayet iyi biliyor." dedi. 

Başkanla, Bornova'yı konuşurken Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan aradı. Genç Başkan, söyleşi sonrasında hemen ziyarete gidip 19 Mayıs Gençlik Bayramı ile ilgili etkinlikler için görüşme yapacaklarını anlattı. 

Bu arada Başkanın bir özelliğini daha öğrenmiş olduk: "Ben ayağıma beklemem, halkın ayağına giderim" dedi. 

Zaten Bornova'da Güliz Yıldız Zeren'le yaptığımız anket çalışmalarında da, hemen herkes, "Biz başkanımızı yanımızda görmek istiyoruz" dediler. 


Şanslı şehir Bornova

 Bornova'nın üç üniversite ile şanslı bir kent olduğunu vurgulayan Olgun Attila, önceliğim "Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Şifa Üniversitesi rektörleriyle bir araya gelmek oldu. Yalnız bu üniversitemiz değil, diğer üniversitelerimizle Bornova'nın sokak sokak araştırmasını yapacak, geleceğini, halkımızın istekleri doğrultusunda yaşama geçireceğiz" diye konuştu. 


Bornovalılar günü

Görüşmemiz sırasında yine bir ilkten söz etti: "Yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın her tarafinda ve önemli mevkilerde olan Bornovalılar var. Onlan doğup büyüdükleri, eğitim gördükleri Bornova'ya getireceğiz. 

Yani 'Bornovalılar Günü' yapacağız" dedi. 

Başkan Olgun Atila, bu arada aracılığımızla ilçe esnafının kalkınması için işbirliği çağrısı da yaptı. 

Rektörlerden sonra,  İzmir  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkam Zekeriya Mutlu ve Bornova'da faaliyet gösteren esnaf odalarının temsilcileri ile bir araya geldiğini anlatan Olgun Atila, Üniversite öğrencilerinin indirim, esnafin da daha bol kazanç sağlaması için planlanan 'Dost Kart' projesinin hayata geçirilmesi için ilk adımı attıklarını söyledi. 

Başkan Olgun Atila, "Hem ilçemizde okuyan öğrenciler, hem de vatandaşlar alışveriş eğlence için başka yere gitmesin, Bornova'da kalsın. Birlikte bunun için çalışalım" dedi.

 

Halkla yan yana

Bütün projelerinde kadınlarla birlikte çalışacaklarını ifade eden Başkan Olgun Atila ise "Hizmet yolunda kadınlarla yan yana yürüyeceğiz" diye konuştu. 

Bornova Belediye Başkam Yüksek Mimar Olgun Atila, istihdam sorununun çözümü konusunda ilçedeki sanayi siteleri ile işbirliği içerisinde olacaklarını söyledi. Sanayi esnafının işlerini kolaylaştırmak adına üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını da belirtti. 

Bornova'nın üniversite kenti kimliğinin yanında sanayi kenti kimliğinin de büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan, üniversite, esnaf, sanayici işbirliğiyle ara eleman sıkıntısını çözüp, gençlere iş imkânı yaratmak için projeler üretmeye başladıklarını da anlattı. 



OLGUN ATİLA KİMDİR? 

• Yüksek Mimar, Şehir ve Bölge PlanlamaKentsel Tasarım Uzmanı Olgun Atila, 7 Eylül 1976'da Bornova'da doğdu. İlköğrenimini Bornova Kars Halil Atüa İlköğretim Okulu'nda, orta öğrenimini Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nde, yüksek öğrenimini Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde tamamladı. İngiltere'de bulunan Luton Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi aldıktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Kentsel Tasarım bölümünde master yaptı. 

Eğitimini tamamladıktan sonra, mimari proje ve inşaat yapımı alanında faaliyet gösteren Olgun Atila Mimarlık Limitet Şirketi'ni kurdu. 

1996-2008 yılları arasında yerel bir gazetede "Değişim" adlı köşesinde yazarlık yaptı. 

2006-2008 yıllarında, barış, birlik, beraberlik ve kardeşliğin savunucusu İzmir Dostluk Birliği Platformu Başkanlığı görevini üstlendi. 2009 yılı yerel seçimlerinde CHP Bornova Belediyesi Meclis Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. 

2009-2013 yıllan arası İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Divan Katipliği görevini üstlendi. 2009-2014 yıllan arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonu Başkam olarak çalışan Olgun Atila, aynı zamanda CHP Grup Sözcülüğü görevini yürüttü. 

Bornova'da yaşayan Olgun Atila, evli ve iki çocuk babasıdır. 


Gözlem


Geri Dön