10 / 05 / 2024

üniversite arazileri

üniversite arazileri

Bornova Belediyesi, üniversitelerle olan işbirliğini her geçen gün geliştiriyor. İlçe sınırları dışındaki üniversitelerle de fikir paylaşımında bulunuyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üniversiteleri bir hazine olarak gördüklerini söyledi.

Miras kalan tarım arazileri için son ay!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engelleyen ek süre Ağustos ayında sona eriyor. Peki, Ağustos ayından sonra ne olacak? İşte miras kalan tarım arazileri için son ayda olacaklar..

Fillandiya'da hazine arazileri 1 avrodan satılacak!

Finlandiya'nın Tohmajärvi kasabasındaki hazine arazileri, bir avrodan satışa çıkarıdı. İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, nüfus azalışını önlemeye çalışan Tohmajärvi Belediyesi, kasabaya göç çekmek için hazine arazilerini bir avroya satışa çı

Üniversite öğrencileri Beylikdüzü'nde 3 köy 3 meydan tasarlıyor!

BEYLİKDÜZÜ Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile anlamlı bir işbirliği kurdu. Öğrencilerden oluşan çalışma gruplarının hazırladıkları "3 Köy, 3 Meydan, 3 Üniversite" isimli projenin sunumu gerçekleşti.

2003 yılında Bayrampaşa Cezaevi üniversite olacakmış!

2003 yılında olumsuz imaja sahip Bayrampaşa Cezaevi, Adalet Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kaldırılacakmış. Cezaevinin 200 dönümlük arazisi ya üniversite ya da kültür merkezi olarak kullanılacakmış.

2002 yılında Şile ''üniversite'' beldesi olacakmış!

2002 yılında Işık Üniversitesi Şile'de 5 bin öğrenciye eğitim verecek bir kampüs kuruyormuş. Feyziye Mektepleri Vakfı'nın 600 dönümlük arazi üzerinde başladığı üniversite kampüsü inşaatıyla Şile ''üniversite'' beldesi olacakmış.

2002 yılında Cibali Tütün Fabrikası üniversite kampüsüne dönüştürülmüş!

Haliç kıyısında 1884 yılında ünlü mimar Alexandre Vallaury'ye yaptırılan, 35 bin metrekare kapalı alana sahip, Cibali Tütün Fabrikası 2002 yılında 18 milyon dolar harcamayla üniversite kampüsüne dönüştürülmüş.

Konya metrosu öğrencilerin üniversite tercihlerini etkileyecek!

"Üniversite kenti" olma yolunda ilerleyen Konya'da öğrenciler, 2018'de ilk etabı tamamlanacak metro ile artık daha kısa süren ve konforlu bir yolculukla okullarına ulaşabilecek.

Akşemsettin’e üniversite hastanesi müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Cuma namazı çıkışı vatandaşlarla kandilleşerek Akşemsettin esnafını ziyaret etti. Başkan Aydın ziyaretleri sırasında Akşemsettin’e büyük bir üniversite hastanesi yapmayı planladıkları müjdesini verdi.

Sağlık Bakanlığı hastaneleri üniversite hastanelerine dönüşecek!

Kamu Özel İşbirliği Sağlık Zirvesi"nde konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eğitim ve araştırma hastanelerini üniversite hastanelerine dönüştürmeye hazırlandıklarını açıkladı..

5 yeni üniversite kurulacak!

5 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanuna göre, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla 3 yeni üniversite kurulacak.

Tarım arazileri devri yönetmeliği 2015!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin esaslar yönetmelikle belirleniyor. İşte tarım arazileri devri yön

Bursa'nın arazileri kapışılıyor!

Gerek ulaşım, gerekse sanayileşme açısından İstanbul ile bir bütün olma yolunda ilerleyen Bursa'nın batıya doğru hızla büyümesi yatırımcıların dikkatini çekiyor.Yatırımcılar, Bursa'daki arazileri adeta kapışıyor.

Karşıyaka'ya üniversite geliyor!

Karşıyaka'nın üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ile dev bir işbirliğine imza attı. Dedebaşı'ndaki boş arazide Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulacak..

üniversite arazileri Haberi

üniversite arazileri

Başkan Olgun Atila,bu anlamda, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik'le bir araya geldi. Başkan Atila, üniversiteleri birer hazine olarak gördüklerini söylerken, Rektör Çevik; "Sadece diploma veren kurumlar olmamalıyız" diye konuştu. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfiıllah Çevik, daha çağdaş bir kent yaratma yolunda üniversitelerle işbirliği yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'yı ziyaret etti. Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi'ndeki buluşmada Gediz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Erdoğdu Erkarslan, aynı bölümde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Şebnem Yücel ile Bornova Belediyesi'nin ilgili başkan yardımcıları ve müdürleri de hazır bulundu. 

Başkan Atila: Üniversitelerimizi hazine olarak görüyoruz Ziyaretleri nedeniyle Rektör Çevik'e teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üniversiteleri bir hazine olarak gördüklerini söyledi. Bornova'nın, sınırları içinde...