15 / 05 / 2024

izmir yeni teleferik tesisleri

izmir yeni teleferik tesisleri

Balçova’daki yeni teleferik tesisleri çalışmasında direklerin dikimine başlandı. Saatte 1200 yolcu taşıyacak yeni teleferikte yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak. Tesis, 12 milyon liranın üzerinde bir maliyetle yapılacak.

Benzinin litresi bu gece tam 1 lira 94 kuruş ucuzlayacak! İstanbul, Ankara, İzmir yeni benzin fiyatları açıklandı! 

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litresine indirim yapılacak. Peki yeni indirimle benzinin litre fiyatı hangi ilde kaç TL olacak? İşte yeni fiyatlar ve BP, Opet, Total, PO, Shell 26 Eylül 2023 fiyat listesi...

İzmir yeni yatırımlarla yükseliyor!

Folkart Yönetim Kumlu Başkam Mesut Sancak, son 5 yılda İzmir’de gayrimenkul yatırımı yapanların yüksek gelir elde ettiklerini ve tüm verilerin bu ivmenin hızlanarak süreceğini işaret ettiğini söyledi...

İstanbul'da 12 yeni teleferik hattı geliyor!

İstanbulluların hizmet etmek üzere planlanan 12 yeni teleferik hattının inşaatı 2019 sonrasında başlayacak. Peki 12 yeni teleferik hattı sizin evinizin oradan geçiyor mu?

İstanbul'a 10 yeni teleferik hattı geliyor!

İBB, 2019 yılı ve sonrasında 10 teleferik hattı inşa etmeyi planlıyor. İBB, Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk Teleferik Tesisi için 21 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

İzmir Yeni Göztepe Stadyumunun ihalesi yapıldı!

20 bin kişi kapasiteli olarak planlanan ve TOKİ tarafından İzmir’de inşa edilecek yeni Göztepe stadyumunun ihalesi dün gerçekleştirildi..

İzmir Yeni Göztepe Stadyumu ihalesi bugün!

İzmir İli Yeni Göztepe Stadyumu İnşaatı İşi, TOKİ tarafından bugün ihale ediliyor. İhale saat 14:00'te başlayacak..

İzmir Yeni Fuar alanı imar planı kriz yarattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediye Meclisleri'nde 2005 yılında kabul edilen Yeni Fuar alanının ve Ege Serbest Bölgesi'nin mekansal ihtiyacını karşılamak amacıyla Serbest Bölge Alanı'nın belirlendiği 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları 12 yıl sonra kriz yarattı.

Bursa yeni teleferik hattı ihalesi Haziran'da!

Bursa’nın 9 kilometrelik teleferiği Teleferik Holding tarafından 4 kilometrelik yeni hat ile kent merkezindeki Gökdere Parkı’na indirilecek. Yeni ile yapılacak yolculuk 2019 yılında gerçekleşecek.

İstanbul'da açılacak 10 yeni teleferik hattı!

İstanbul'da 2017'de 2 ve 2019 sonrasında 8 yeni teleferik hattı açılacak. İşte İstanbul'da ayağınızı yerden kesecek 10 yeni teleferik hattı!

Kuzeyşehir İzmir yeni fiyat listesi!

Kuzeyşehir İzmir yeni fiyat listesi 280 bin TL'den başlıyor. Kuzeyşehir İzmir'de 0,65 faizle 120 ay taksitli ödeme imkanı sunuluyor...

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin imar planları için görüşülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi Salhane Bölgesi 1/1000'lik planlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Kocaoğlu, planın bu ay Büyükşehir Meclisi'nde görüşüleceğini söyledi.

İzmir Yeni Kent Merkezi planlarına Konak Meclisi'nden ret!

Yeni kent merkezinin Konak Belediyesi sınırları içerisinde kalan 1/1000 ölçekli imar plan notları Konak Belediye Meclisi'nde reddedildi

izmir yeni teleferik tesisleri Haberi

izmir yeni teleferik tesisleri


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova’daki yeni teleferik tesisleri çalışmasında direklerin dikimine başladı. Saatte 1200 yolcu taşıyacak yeni teleferikte yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak.  Tesis, 12 milyon liranın üzerinde bir maliyetle yapılacak.


Uzun yıllar İzmir’in simgeleri arasında yer alan ancak Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “kullanılması sakıncalı” raporu sonrasında hizmete kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri’nin baştan sona yenilenmesi için gerçekleştirilen yapım çalışmalarında sıra direklere geldi.  Bir yandan dağ ve vadi istasyon binalarının yapımı devam ederken diğer yandan da  teleferik direklerinin montajı sürüyor. İzmir’e yeniden kazandırılacak modern tesis, sadece Balçova’ya değil tüm kente ayrı bir renk katacak. 


Direkler kuruluyor

Zorlu bir sürecin ardından proje ve yapım ihalesini sonuçlandırarak uygulama projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi,  ilk önce eski teleferik tesislerindeki direkleri ve halatları söktü. Binaları ve...