30 / 07 / 2024

İzmir yolları asfaltlama çalışmaları

İzmir yolları asfaltlama çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yoğun trafiğe maruz kalan kavşaklar, cilalanmış asfalt veya beton kaplamalı yollar ile kayma tehlikesi bulunan eğimli yollara kaydırmaz özellikte (çift kat harç tipi) asfalt döşüyor.

Ya deprem olsa! Acil durum yolları engelleniyor!

İstanbul’da ‘1. Derecede Acil Ulaşım Yolu-Park Yapılmaz’ uyarısının olduğu şeritlere sıra sıra araç park edildiğine tanık olduk. İzmir depreminde yaşanan ulaşım sorununun altını çizen uzmanlar, “Acil durum yollarına araçların park edilmesinin engellenmesi lazım” diyor.

Şanlıurfa'nın yolları yenileniyor!

Şehir merkezi ve ilçelerde yeni yollar açan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda deforme olan yollarda da yeni asfaltlama çalışmaları yapıyor.

Osmaniye'nin yolları genişletiliyor!

Osmaniye Belediyesi şehir merkezinde yol yapım çalışmalarını hızla sürdürüyor. Yolların genişletme ve asfaltlama çalışmalarının yanı sıra sokaklarda da yol yapım çalışmaları devam ediyor.

İzmir Bayraklılılar yolların onarılmasını istiyor!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde altyapı çalışmalarının ardından kazılan yolların bozuk halde bırakıldığını belirten vatandaşlar, belediyeyi göreve çağırdı.

Nevşehir 2000 Evler Mahallesi'nde yollar asfaltlanıyor!

Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan ana yolların sıcak asfaltla kaplanması projesi , aralıksız devam ediyor. Atatürk Bulvarında geçtiğimiz günlerde tamamlanan sıcak asfaltlama çalışmaları, 2000 Evler Mahallesinde devam ediyor.

Manisa Salihli Belediyesi okul yollarını yeniledi!

Salihli Belediyesi tarafından ihtiyaç duyulan okul yollarında dolgu, tesviye ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Malatya Darende'nin yolları genişletiliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Darende ilçesinin en önemli grup yollarından biri olan ve Hekimhan’a bağlanan Başkaya-Üçpınar-Sakarya grup yolunda asfaltlama çalışmalarında sona yaklaştı.

İzmir'deki bakımsız yollar kazaya neden oluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yollarının bakımsız hali, kazalara davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar bisiklet yollarının kış gelmeden yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Yozgat Sorgun'da yollar yenilendi!

Yozgat Sorgun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan asfaltlama çalışmaları son hızla devam ediyor. Yozgat Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yolların sıcak asfalt ile kaplandığını ifade etti.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi yolları asfaltlanacak mı?

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde doğalgaz çalışmalarının ardından asfaltlanmayan yollar tepkiye neden oldu. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, yolların haftalardır bozuk olduğunu ve köstebek yuvası haline geldiğini belirtti.

Batman'ın yolları asfaltlanıyor!

Batman Valiliği İl Özel İdaresi köy yollarındaki asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında ekipler, Yaylıca köyünün asfaltlama çalışmasını tamamlayarak köylülerin hizmetine sundu.

İzmir Bayraklı'da asfaltlama çalışmaları sürüyor!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde belediye ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçenin gereksinim duyduğu bölgelerde asfaltlama çalışması yapmaya başladı.

Tunceli'de yollar yenileniyor!

Tunceli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kent genelinde devam eden yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Atatürk Mahallesi sanayi mevkii yolu asfaltlama çalışması tamamlanırken, Moğultay Mahallesi'nde çevre yolları asfalt yama çalışmaları devam ediyor.

İzmir yolları asfaltlama çalışmaları Haberi

İzmir yolları asfaltlama çalışmaları


Büyükşehir Belediyesi, fren mesafesini kısaltan ve yağışlarda kaymayı önleyerek kazaların önüne geçen “Çift kat harç tipi” asfalt döşeme çalışmalarını yoğunlaştırdı.  Bu kapsamda son 3 ay içinde toplam 350 bin metrekarelik alanda çalışma gerçekleştirildi. Ekipler şu anda Yeşildere-Mürselpaşa kavşağı, Bayraklı 2167 sokak ile Toros varyantında çalışıyor.   


Kaymayı önlüyor

Çift kat harç tipi asfalt, soğuk olarak uygulanıyor. Özel bir emülsiyon ve bazalt malzeme karışımından oluşuyor. Asfalt uygulaması özel makinesi (araç ekipmanlı finişer) ile yapılıyor. Yüzeyinin pürüzlü olması özelliği nedeniyle (özellikle yağışlı havalarda) yolda kaymayı önlüyor. Daha çok rampa yollarda kullanılıyor. Fren mesafesini kısaltarak kazaların önüne geçiyor.


Nereler asfaltlandı?

Bayraklı 7018/5, 7018, 7014, 7020, 7000 sokaklar ile Alaybey Tersane kavşağı; Çiğli 8050, 8819, 6800, 6814/4, 6820, 6820, 6864, 6762, 6840 sokaklar ile Cemil Meriç Bulvarı,...