29 / 04 / 2024

izmirde arazi yetersizliği

izmirde arazi yetersizliği

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Patara'daki 28 milyon 700 bin TL'lik arazi satışı için 'durdurulsun' çağrısı!

Kaş Belediye Meclisi, Patara'daki toplam 43 dönümlük araziden iki parsel için alınan ihale kararı üzerine Kaş Çevre ve Kültür Derneği, ihalelerin iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Trabzon Maçka'da 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla 36 gayrimenkul satılıyor: Arsa, arazi ve iş yeri alacaklar dikkat! 

Trabzon Maçka Belediye Başkanlığı, aralarında arsa, arazi ve iş yeri olan 36 adet gayrimenkulü 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Milli Emlak Temmuz 2023 ihaleleri peş peşe yayımlandı! 10 bin TL'ye arazi almak için bu tarihi kaçırmayın!

Milli Emlak Temmuz 2023 ihaleleri peş peşe yayımlandı... 10 bin TL'ye arazi almak için bu tarihi kaçırmayın...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Otomobil almayı düşünenlere acı haber! O tarihe kadar aklınızdan bile geçirmeyin!

Sıfır araçta bayilerde yaşanan stok sıkıntısı, son olarak ikinci el araç satışlarına da yansımıştı. Hem arz yetersizliği, hem de 2023 model araçların henüz gelmemiş olması nedeniyle yeni araç satın almak isteyenler ise adeta eziyet çekiyor.  Kötü haber ise ünlü ekonomistten geldi; “O tarihe kadar

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut kredisi kampanyası nasıl uygulanmalı? Konut yetersizliği için en uygun çözüm ne?

Gelecek günlerde vatandaşın gelirine göre farklı faiz oranlarıyla yeni konut kredisi kampanyasının açıklanacak olması sektör tarafından değerlendirildi. Peki Konut kredisi kampanyası nasıl uygulanmalı? Konut yetersizliği için en uygun çözüm ne? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Bu uyarı gözünüzden kaçmamalı! İşte son ödeme tarihi…

Eviniz, arsanız, arazi veya işyeriniz varsa bu haber sizi ilgilendiriyor. Milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödediği Emlak Vergisi’nde ikinci taksit dönemi başladı. 1 Kasım’dan itibaren başlayan ödemelerin son günü 30 Kasım.

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Hükümetten yeni ve acil arazi satışı! İşte o iller ve satılacak yerler

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından ‘Yatırımcılara Duyuru' başlığıyla yayımlanan ihale ilanına göre, arsa ve araziler Özelleştirme Kanunu kapsamında doğrudan ‘satış' yöntemiyle özelleştirilecek.

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

GAPAS Serbest Kürsü Pandeminin Gözde Yatırım Aracı; Arsa - Arazi etkinliği 24 Şubat'ta!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS)  tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün 24 Şubat tarihindeki etkinliğinde 'Pandeminin Gözde Yatırım Aracı; Arsa - Arazi ele alınacak. 

izmirde arazi yetersizliği Haberi

izmirde arazi yetersizliği

İnşaat sektörünün, arazi yetersizliği nedeniyle canlanamadığına ve projelerin hayata geçirilemediğine dikkat çeken Nasır, "İzmir'in planlanması halinde sektörün hızlı bir şekilde canlanmasını bekliyoruz" dedi. 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası'nın, Türkiye adına çok başarılı bir proje olduğunu vurgulayan Nasır, "Yurtiçinde kentsel dönüşüm gerçeği var. Kanun ilk çıktığı zaman, devrim niteliğinde olduğunu söylemiştik. Deprem gerçeği olan ülkemizde, yüzde 85 dönüşme oranı olması gerektiğini, sağlıklı olmayan konutların dönüşümüyle ilgili kanunların gerektiğini de belirtmiştik. Kentsel dönüşümü İzmir gerçeğine indirgediğimizde, arzu edilen boyutlarda dönüşüm maalesef yapılamadı. 2012'den bugüne geçen 3 yıllık süreçte, bizler de sektör temsilcileri olarak çok dikkatli davrandık" ifadesini kullandı. 


Sabah...