02 / 05 / 2024

izmirde buca kentsel dönüşüm

izmirde buca kentsel dönüşüm

Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED), yerel seçimler sonrasında kentsel dönüşüm konusunda belediye başkanlarına yönelik ziyaretleri hız kazandı. Necip Nasır İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor dedi...

Buca için uygulanabilir imar planları oluşturulacak!

Kentsel dönüşüm, imar ve çevre projelerinde önceliğin yeşil alan varlığını arttırmak olduğunu dile getiren CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, “Buca’yı eskisi gibi üzüm kokan, nefes alan bir kent haline getireceğiz” dedi.

İzmir Buca Konutları'ndaki 34 daire 4 saatte satıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da kentsel dönüşüm projelerinde kullanmak için inşa ettiği konutların 34 dairesini ihale yoluyla satışa sundu. Büyük ilgi gören ihaleye 289 talep geldi. Konutlar 4 saat gibi kısa bir süre içinde satıldı.

Buca Şirinyer Parkı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Buca Şirinyer Parkı Kentsel Tasarım Projesi ve Park Alanını kapsayan Özel Proje Alanı ve Belediye Hizmet Alanı belirlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Buca Ufuk Mahallesi sakinleri dönüşüm istiyor!

İzmir'in Buca ilçesi, Ufuk Mahallesi Mehmetçik Caddesi'ndeki sosyal konutlarda yaşayanlar, kentsel dönüşüm istiyor.

Buca’da tarihi doku koruma altına alınıyor!

Buca’nın 39 hektar alana yayılmış Kentsel Sit Alanlarına yönelik 1/1000’lik Koruma Amaçlı İmar Planı ile Kentsel Sit Alanı Tasarım Rehberi Buca Belediye Meclisi’nden geçerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ve İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayına sunuldu.

Öğrenciler uygun kira fiyatları nedeniyle Buca Koop'u tercih ediyor!

1991’de kurulan Buca Koop, geniş yolları, altyapı, park gibi sosyal donatı alanlarıyla kentsel dönüşümünü kuruluş aşamasında tamamlamış. Mahalle, uygun kira fiyatları nedeniyle genellikle üniversite öğrencileri tarafından tercih ediliyor

Buca imar planı vatandaşa soruldu!

Buca Belediyesi, Buca’da binlerce vatandaşı ilgilendiren Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı taslağını ikinci kez oda, dernek temsilcilerinin ve vatandaşların görüş ve önerilerine sundu.

İzmir Buca Ufuk Mahallesi'nde kentsel dönüşüm bekleniyor!

İzmir’de gecekonduların sardığı Buca’daki Ufuk Mahallesi, yeni imar planının hayata geçmesini bekliyor. Muhtar Osman Ertan, kentin ‘Yıkıkkemer’ olarak değil kendi adıyla anılmasını ve mahalleye bir lise yapılması istiyor.

Buca'da kent planlaması halkla birlikte yapılıyor!

Buca Belediyesi, Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları Beril Özalp ile Murat Işık'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri de katıldı...

Neşat Arslan: Buca'da ivedilikle dönüşüm başlamalı!

AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arşları, nüfus yoğunluğunun arttığı Buca'da kentsel dönüşümün ivedilikle başlatılması, kent içi trafiğinin metro ile desteklenerek giderilmesi gerektiğini bildirdi.

Levent Piriştina ve Hüseyin Aslan kentsel dönüşümde işbirliği yapacak!

Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'in en büyük ilçelerinden Buca'nın kentsel dönüşümde hamle yapması gerektiğini belirterek kentsel dönüşüm alanı Çaldıran Mahallesi başta olmak üzere belediye ile pek çok bölge için işbirliğine hazır olduklarını söyledi...

Ege-Koop Buca'da sosyal konut inşa edecek!

Buca Belediyesi ile EgeKoop, Çaldıran Mahallesi ve Sosyal Konutlar'ın kentsel dönüşümü için güç birliğine gitti. Yeni projeye göre söz konusu mahallelerde depreme dayanıklı altyapısı hazar modern konutlar inşa edilecek.

Levent Piriştina ve Hüseyin Aslan Buca'da kentsel dönüşüm için işbirliği yapacak!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, EgeKoop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı konuk etti. İki kurumun kentsel dönüşümde işbirliği yapması konuşuldu. Başkan Aslan, Buca'nın kentsel dönüşümde hamle yapması gerektiğini belirtti.

izmirde buca kentsel dönüşüm Haberi

izmirde buca kentsel dönüşüm

Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED), yerel seçimler sonrasında kentsel dönüşüm konusunda belediye başkanlarına yönelik ziyaretleri hız kazandı. 


Geçtiğimiz hafta Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı ziyaret eden MÜFED heyeti, bu kez de Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya konuk oldu. 


"Kent için dönüşüm yapılmalı" 



Ziyarette konuşan Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Gecekondu dönüşümü değil, yaşanacak bir kent için dönüşüm yapılmalı" diyerek bu yöndeki hassasiyetlerini ortaya koydu. 


İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Nasır, "Yapılan dönüşüm nitelikli olmalı, toplumun beklentilerine cevap vermeli, sosyal yapı ve çevreye uyumlu binaların inşa edilmeli" dedi. 

Amaç yaşanabilir bir İzmir bırakmak Eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı artıracağını, fakat kenti bir beton yığınına çevireceği uyarısında bulunan Nasır, "Bizim amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir...