16 / 05 / 2024

İzmirde Çamur Bertaraf ve Dönüşüm tesisleri kurulacak

İzmirde Çamur Bertaraf ve Dönüşüm tesisleri kurulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 36 yıl sonrasının atık su ve çamuru için kolları sıvadı. "Çamur Yönetimi Master Planı" nda kurulacak çamur bertaraf ve dönüşüm tesislerinin yeri ve nitelikleri belirlenecek.

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Üneş ve Selahattin Demirdaş ortaklığında kuruldu.

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cevat Çamur tarafından kuruldu.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda membran çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte sona gelindi.

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bingöl’de katı atık bertaraf tesisi için eylem yapıldı!

Bingöl’de katı atık bertaraf tesisinden süzülen atık su ve etrafa yayılan kötü koku, köylülerin tepkisine neden oldu. Yıllarca çözülemeyen soruna tepki gösteren köylüler, 'Çöp kokusundan dolayı satılık köy' pankartı asarak eylem yaptı.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

İzmir katı atık bertaraf tesisi mecliste!

İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir'e yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit, katı atık bertaraf tesisi konusundaki izin süreçlerinin bir türlü sonuçlanmadığını belirtti..

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi 5 ay erken bitecek!

MANİSA'da yarım asırdır sorun olan vahşi çöp depolama alanındaki görüntü, Uzunburun'da yapımı süren Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama tesisinin tamamlanmasıyla sona erecek.

Aziz Kocaoğlu, Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında konuştu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında verilen kararı değerlendirerek yorum yaptı.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi 2017'de tamam!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunusemre İlçesine bağlı Uzunburun mahallesine bin 200 metre uzaklıkta bulunan alanda çalışmasına başladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Malatya Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Malatya İli, Battalgazi İlçesi'nde yapılması planlanan Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan 2016 günü saat 10:00!da gerçekleşecektir.

Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin temeli atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Uzunburun Mahallesi'nde 84 milyon 991 bin liraya ihale edilen "katı atık bertaraf tesisi ve düzenli depolama tesisi"nin temelini törenle attı.

Bursa Çamur yakma tesisinde son viraj!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce planlanan ve arıtma tesislerinden çıkacak atık çamurların bertaraf edilmesi ile yok edilme sırasında oluşacak ısıdan elektrik üretilmesini esas alan Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi’nde son viraja girildi.

İzmirde Çamur Bertaraf ve Dönüşüm tesisleri kurulacak Haberi

İzmirde Çamur Bertaraf ve Dönüşüm tesisleri kurulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 36 yıl sonrasının atık su ve çamuru için kolları sıvadı. "Çamur Yönetimi Master Planı" nda kurulacak çamur bertaraf ve dönüşüm tesislerinin yeri ve nitelikleri belirlenecek. Avrupa standartlarında kurduğu arıtma tesisleriyle Türkiye lideri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan mevcut arıtma çamurlarının dönüşümü için çalışırken, diğer yandan da geleceğe hazırlanıyor. Çiğli'de arıtma çamurlarım çürüterek biogaza dönüştüren ve kurutulan çamurları ekonomiye kazandıran dev çanııır çürütme ve kurutma tesisini hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, atık su arıtma tesislerinden çıkan çamurun "solar" sistemle (güneş enerjisi) kurutulması için de izmir'in ilk "Solar Çamur Kurutma Tesisi" ni Menderes'teki Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde açmıştı. Büyükşehir. şimdi de sürdürülebilir ve ekonomik bir çamur yönetimi master planı oluşturmak için yola çıktı. Türkiye'de ilk kez...