29 / 04 / 2024

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi 5 ay erken bitecek!

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi 5 ay erken bitecek!

MANİSA'da yarım asırdır sorun olan vahşi çöp depolama alanındaki görüntü, Uzunburun'da yapımı süren Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama tesisinin tamamlanmasıyla sona erecek.



MANİSA'da yarım asırdır sorun olan vahşi çöp depolama alanındaki görüntü, Uzunburun'da yapımı süren Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama tesisinin tamamlanmasıyla sona erecek. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, 7 Ağustos 2017'de bitirilmesi öngörülen projenin 5 ay öncesinde bitirilerek, çöp sorununu çözüme kavuşturacaklarını söyledi. 


Şehzadeler'in Turgut Özal Mahallesi üst kısmındaki Spil Dağı eteklerinde bulunan vahşi çöp depolama alanındaki olumsuz görüntü, Uzunburun'da yapımı süren Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama tesisinin tamamlanmasıyla sona erecek. Vahşi çöp depolama alanında toplanan çöpler, tamamlandıktan sonra bu tesiste bertaraf edilecek. 

"MANİSA'NIN EN BÜYÜK YATIRIMI"

Tesisin Manisa'nın geleceğinin planlanmasına yönelik önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, tesisin hızla yükseldiğini söyledi. Yıldırım, "84 milyon 990 bin lira bedelle Manisa'nın belediye tarihindeki en büyük yatırımı olan ve temeli Mart ayında atılan tesisimizin çöp depolama yerleri olan lot 1 ve lot 2 yüzde 70 oranında tamamlandı. Bunun dışında kompost alanının yüzde 15'i, ayrıştırma binasının yüzde 70'i, çevre yollarının yüzde 70'i, membrankompost alanının da yüzde 85'i tamamlandı" dedi. 

"VAHŞİ ALAN REHABİLİTE EDİLECEK"

Projenin ilk olarak 7 Ağustos 2017'de bitirilmesinin öngörüldüğünü fakat tesisi 5 ay öncesinden bitirerek hizmete sunacaklarını belirten Yıldırım, "Yüklenici firmalarla yaptığımız görüşmelerde projemizi belirtilen süreden daha önce bize teslim edeceklerini ve Manisa halkı için bu tesisi daha erken faaliyete alabileceğimizi bize ilettiler. Manisa'da yaklaşık yarım aşıra yakındır devam eden bir çöp sorunu var. Çöp depolama alanındaki görüntü ve çevre kirliliği inşallah tesisimizin tamamlanmasıyla son bulacak. Çalışmalarımız hız kazandı. Tesis hizmete girinceye kadar çöpler aynı yere dökülecek. Fakat tamamlanmasının ardından çöpler tesiste bertaraf edilecek. Vahşi çöp depolama alanının ise üstü örtülerek rehabilite edilecek. Olası bir patlama ve yangına karşı gazı alınacak çöplüğe bitki ve çiçekler dikilerek yeşillendirilecek" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön